Μια παράξενη εξέλιξη, που γνωστοποιήθηκε εν όψει της 2ης διάθεσης ροδάκινων από την Σύμπραξη της Ανατολικής Θεσσαλονίκης, δείχνει  ότι επιχειρείται    περικοπή  των δικαιούχων του προγράμματος πριν καλά-καλά αρχίσει.
Όπως είναι γνωστό μετά την πρώτη διάθεση των 20 τόνων ροδάκινων που έγινε τον περασμένο μήνα σε δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ, των κατόχων των καρτών σίτισης, των κοινωνικών παντοπωλείων αλλά και πολυτέκνων και απόρων που έγινε με υποδειγματικό τρόπο από Δήμους, ΜΚΟ, μητροπόλεις αλλά και άτυπες κινηματικές δομές και συλλογικότητες προγραμματίστηκε η δεύτερη ανάλογη διάθεση ροδάκινων 30 τόνων που προέρχονται από αποσυρμένες ποσότητες που μετά από σύμβαση με τους παραγωγούς παραχωρήθηκαν στην Σύμπραξη της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.
Να όμως που μετά από υπουργική (;) ντιρεκτίβα αποκλείονται από την λίστα παραληπτών η κύρια και μεγάλη κατηγορία των δικαιούχων του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας (ΤΕΒΑ) με την δικαιολογία πως δεν είναι δικαιούχοι αλλά απλά "αιτούντες" ώστε να γίνουν δικαιούχοι.
Οποίος φαρισαϊσμός.... Επί δύο μήνες μέσα στο καλοκαίρι έγινε από εκατοντάδες υπαλλήλους και εθελοντές άτυπων δομών πανελλαδικά η καταγραφή. Είναι αναξιόπιστη η διαδικασία ;;;
Δίνονται κάποιες ποσότητες προϊόντων υπό απόσυρση (λόγω κυρίως της ακύρωσης παράδοσης στην Ρωσία μετά από το εμπάργκο) από τους συνεταιρισμούς παραγωγών και κάποιοι "κοσκινίζουν" τους δικαιούχους μειώνοντας τον αριθμό των οφελουμένων.
Ελπίζουμε να μην υπάρξει συνέχεια με προϊόντα που ευελπιστούμε πως θα ακολουθήσουν μετά τον Οκτώβρη, όπως έχει δεσμευτεί το Υπουργείο ....

Η Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού θεωρώντας ότι μειώνεται δραματικά οι οφελούμενοι ακύρωσε το αίτημά της για διάθεση ενός τόνου ροδακίνων. Στον Θερμαϊκό θα κάνει διάθεση ο Δήμος Θερμαϊκού.  Αναμένεται ανακοίνωση για τον τρόπο και την ημερομηνία και ώρα.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.