Στην περιπέτεια που είχε χτες το πρωί με αστυνομικές δυνάμεις  αναφέρθηκε στην παρουσία του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΚΟΝΤΡΑ»   ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

Μαζί με τον  ταμίας της Ομοσπονδίας Δημήτρη Κούνη, ύστερα από έφοδο της αστυνομίας στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤopen στο Γαλάτσι, οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα Κυψέλης «και κρατήθηκε σαν κακούργος για δυο ώρες», όπως δηλώνει ο ίδιος  για να αφεθεί τελικά ελεύθερος αναμένοντας να οδηγηθεί σε τακτική δικάσιμο με την κατηγορία ότι ήταν υπεύθυνος για την εκπομπή παράνομου ραδιοφωνικού σήματος.

ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ‏

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΣΠΕΡΤ

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καταγγέλλει την σύλληψη και κράτηση στο Α. Τ. Κυψέλης, του προέδρου και του ταμία της ΠΟΣΠΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη και Π. Κούνη καθώς και την κατάσχεση του εξοπλισμού της ΕΡΤOpen.

Η ενέργεια αυτή της κυβέρνησης, ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, αλλά προάγγελος επίθεσης στην ελευθερία της έκφρασης, καθώς και στις συνδικαλιστικές ελευθερίες, σε εφαρμογή του σχετικού νόμου που προβλέπεται στο 3ο Μνημόνιο, το οποίο η κυβέρνηση θα εφαρμόσει πλήρως, όπως έχει δεσμευτεί απέναντι στο κεφάλαιο και του Ευρωπαίους «εταίρους» της.

Τα λεγόμενα υπουργών της κυβέρνησης περί «άγνοιας» δεν πείθουν κανένα, γιατί τέτοιες ενέργειες δεν εκπορεύονται ούτε στρέφονται σε μεμονωμένα πρόσωπα, αλλά είναι τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής-αντεργατικής-αντιδημοκρατικής πολιτικής της κυβέρνησης συνολικά.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους στα ΜΜΕ, σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους σε κάθε κλάδο, να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα για την υπεράσπιση, με όλα τα μέσα, των κατακτημένων με αγώνες δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων τους.


Και από την ιστοσελίδα ertopen.com αντιγράφουμε:

Η ΑΔΕΔΥ, το ΜΕΤΑ, δεκάδες σωματεία, ενώσεις, κινήματα, φοιτητικοί συλλόγοι, κόμματα της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς κι απλοί πολίτες, εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην ΕΡΤopen και το επιχειρούμενο μαύρο.

Αναίτια και τρομοκρατικού χαρακτήρα χαρακτηρίζει η ΑΔΕΔΥ τη σύλληψη του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, καθώς και του ταμία της Ομοσπονδίας Δημήτρη Κούνη, για παράνομη μετάδοση του προγράμματος της «ERTOPEN» από τη συχνότητα 106,7.

Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της, οι δύο συνδικαλιστές, κρατούνται στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης, βρίσκονταν στο πομπό της ERTOPEN στο Γαλάτσι την ώρα της εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων και ανέλαβαν την ευθύνη εκπομπής, για να μην οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κυψέλης ο τεχνικός που βρισκόταν στον πομπό.

Η ΑΔΕΔΥ εκφράζει «την αμέριστη αλληλεγγύη των εργαζομένων στο Δημόσιο στους δύο συλληφθέντες συνδικαλιστές και καταδικάζει τις αυταρχικές, αστυνομικές μεθόδους».

H Ανακοίνωση Εργαζομένων από την ΕΡΤ3 για την φίμωση της ΕΡΤopen :

Καταγγέλλουμε την καταστολή της ελεύθερης φωνής του ραδιοφωνικού σταθμού της ΕΡΤopen που αποτέλεσε ένα σημαντικό κομμάτι του αγώνα των εργαζομένων και των αλληλέγγυων της ΕΡΤ ενάντια στο "μαύρο". Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στους προσαχθέντες και σε όλους τους συντελεστές της ΕΡΤopen. Δηλώνουμε ότι ο αγώνας ενάντια στη φίμωση των ελεύθερων φωνών συνεχίζεται άνευ ορίων και άνευ όρων.

Όχι στις διώξεις. Να ξανανοίξει άμεσα ο ραδιοφωνικός σταθμός της ΕΡΤopen.

Το ΜΕΤΑ στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι : Με το «καλημέρα», φαίνεται πως η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να δείχνει το πρόσωπό της, θυμίζοντας το «μαύρο» στην ΕΡΤ από τη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Λίγο πριν από το μεσημέρι, δυνάμεις της αστυνομίας εισέβαλαν στον πομπό της «ΕΡΤopen», στο Γαλάτσι, και συνέλαβαν τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, καθώς και τον ταμία της Ομοσπονδίας και μέλος του γενικού συμβουλίου του ΜΕΤΑ Δημήτρη Κούνη

H Λαϊκή ενότητα στην ανακοίνωση της αναφέρει : Δε πρόλαβε να ορκιστεί η νέα κυβέρνηση και το μνημονιακό της έργο ξεκίνησε με μια αυταρχική, αυθαίρετη, βάναυση και εκδικητική σύλληψη του Παναγιώτη Καλφαγιάννη, Προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ και βασικού συντελεστή του αυτοδιαχειριζόμενου ραδιοσταθμού εργαζομένων της ΕΡΤ , του Δημήτρη Κούνη, Ταμία της ΠΟΣΠΕΡΤ και Κώστα Πετράκη αλληλέγγυου της ERTOPEN.
Οι λόγοι της αυταρχικής σύλληψης είναι ανυπόστατοι και οι προβαλλόμενες δικαιολογίες προσβάλουν τη νοημοσύνη των πολιτών και την ίδια τη Δημοκρατία.
Απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων και την ελεύθερη και ανεμπόδιστη λειτουργία της ΕΡΤopen.

πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.