Δέσμευση της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας, για άμεση συνολική λύση.
Αναλγησία καταλογίζει στο ΚΤΕΛ ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας



Το ζήτημα της καθημερινής μεταφοράς των μαθητών του δήμου Βόλβης προς τις σχολικές μονάδες, εξετάστηκε σε ευρεία σύσκεψη που έγινε το πρωί στον Σταυρό, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Βόλβης.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Ανταγωνιστικότητας και Περιβάλλοντος Κεντρικής Μακεδονίας Θεοφάνης Παπάς, οι πρόεδροι των σχολικών επιτροπών, οι διευθυντές των σχολείων α’βάθμιας και β’βαθμιας και οι πρόεδροι των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων από σχολεία του δήμου Βόλβης. Τη σύσκεψη συγκάλεσε ο δήμαρχος Βόλβης, ώστε να υπάρξει επίσημη ενημέρωση μετά και τη συνάντηση που είχε χθες ο κ. Παπάς στο υπουργείο Εσωτερικών για αυτό το θέμα.
Ο κ. Παπάς, εξήγησε με λεπτομέρεια τα προβλήματα που προέκυψαν από τη διαδικασία επιλογής αναδόχων για τη μεταφορά των μαθητών, λόγω της προβληματικής νομοθεσίας και της μη ανταπόκρισης του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης στην κάλυψη των δρομολογίων, ειδικά στην επαρχία Λαγκαδά. Ο κ. Παπάς μετέφερε τη δέσμευση του νέου υπουργού Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή, για  τροποποίηση της νομοθεσίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το αργότερο μέσα στις επόμενες δυο εβδομάδες θα έχει δοθεί  οριστική λύση και για τις περιοχές του δήμου Βόλβης, οι οποίες ακόμα δεν καλύπτονται σήμερα με μαθητικά δρομολόγια.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βόλβης Διαμαντής Λιάμας, επέρριψε ευθύνες στη διοίκηση του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης για τη στάση της καθώς -όπως επισήμανε και πρόσφατα το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης- παρουσιάζεται ανάλγητη σε μια περίοδο κρίσης, αφού δείχνει να λειτουργεί με μοναδικό κριτήριο το κέρδος, χωρίς κοινωνική αλληλεγγύη προς τους πολίτες του δήμου Βόλβης, οι οποίοι αποτελούσαν όλα αυτά τα χρόνια τους τακτικούς επιβάτες τους, μετακινούμενοι από και προς τη Θεσσαλονίκη. «Ας σκεφτούν», τόνισε, «όλους αυτούς τους γονείς, οι οποίοι καθημερινά υποβάλλονται σε οικονομική αφαίμαξη και ταλαιπωρούνται μαζί με τα παιδιά τους, για να τα μεταφέρουν στα σχολεία τους». Και υπενθύμισε ότι ήδη το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης, ανέθεσε σε νομικό σύμβουλο να διερευνήσει τις πιθανές ευθύνες.   
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.