Τους είδαμε να υποβοηθούν τους ελεγκτές στον έλεγχο των εισιτηρίων.
Φορούν τις στολές τους, το καλύτερο χαμόγελό τους, τα διακριτικά τους και προσπαθούν να δώσουν άλλοθι στον ελεγκτικό μηχανισμό του Οργανισμού.
Τους έχουν επιφορτίσει και με άλλα καθήκοντα προκειμένου να κερδίσουν τις εντυπώσεις και να αμβλυνθούν οι όποιοι αρνητικοί συνειρμοί για τον ρόλο που στην ουσία καλούνται να παίξουν και για τον λόγο που έχουν προσληφθεί.
Είναι νεαρά άτομα και στα καθήκοντά τους προστέθηκε (για ξεκάρφωμα ;;;)  η υποβοήθηση ηλικιωμένων και ΑμΕΑ. Κάτι σαν καλοί Σαμαρείτες ....
Ονομάστηκαν ομάδα υποστήριξης ελέγχου επιβατών και μπορείτε να τους συναντήσετε σε όλες τις γραμμές του ΟΑΣΘ καθημερινά από την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου που αποφάσισε η διοίκηση να περιορίσει δραστικά τα διαφυγόντα έσοδα.
Τώρα στην πράξη πως βοηθάνε; Δίνουν πληροφορίες για τα δρομολόγια και τις στάσεις αλλά κυρίως με τις πολυμελείς ομάδες δρουν σαν μπάστακες δίπλα στους ελεγκτές. 
Περηφανεύονται, όπως διαβάσαμε σε διάφορα μπλογκς ότι "μόνο σε μια λεωφορειακή γραμμή, την οποία και κατονόμασαν, μέσα σε μία μόνο ημέρα, διαπίστωσαν 450 παραβάσεις από επιβάτες που δεν είχαν ακυρώσει εισιτήριο".
Το συμπέρασμα το λένε οι ίδιοι: "είναι τεράστια τα ποσοστά της παραβατικότητας που παρατηρούμε",  καθορίζοντας επακριβώς τον ρόλο που ήρθαν να καλύψουν.
Ελπίζουμε να μην ζήσουμε στην Θεσσαλονίκη κανένα νέο περιστατικό, όπως του δύστυχου 19χρονου Θανάση Καναούτη, που έχασε τη ζωή τους μετά από διένεξη με τον ελεγκτή ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.