Τα κουαρτέτα και οι τρόικες (λέγετέ τους θεσμούς αν σας αρέσει) βρίσκοντας κατανόηση στα ευήκοα ώτα των συντρόφων της δεύτερης φορά αριστερά ζητούν μετ' επιτάσεως να διαλυθούν οι τιμές στα παλιά και οικονομικά φάρμακα, δίνοντας χώρο επικυρίαρχου στα ακριβά εισαγόμενα φάρμακα των ευρωπαϊκών πολυεθνικών εταιριών.

Απαιτούν να συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο ως προαπαιτούμενο, η τιμολόγηση των φαρμάκων εκτός πατέντας και των γενοσήμων να γίνεται σε εξευτελιστικά επίπεδα τιμών ενώ παράλληλα αφήνουν ασύδοτα τα ακριβά εισαγόμενα.

Η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου θα έχει καταστροφικές συνέπειες για την ελληνική φαρμακοβιομηχανία γιατί συνεπάγεται πολύ χαμηλές τιμές ΜΟΝΟ στα παλαιά και φθηνά φάρμακα ελληνικής παραγωγής. Αυτό θα οδηγήσει στην απόσυρση και υποκατάστασή τους από νεώτερα ακριβότερα και τελικά σε αύξηση της δαπάνης.

Το μέτρο ευνοεί συγκεκριμένα προϊόντα και φαρμακευτικές εταιρείες. Διαλύει τα παλιά φάρμακα, κρατά στο σύστημα τα ακριβά εισαγόμενα και οδηγεί στη δημιουργία ολιγοπωλίων.

Η αξίωση των θεσμών συνεπάγεται εξευτελιστικές τιμές στα ελληνικά γενόσημα που θα αναγκαστούν να διακόψουν την κυκλοφορία τους. Τα Ταμεία θα στερηθούν το όφελος από τα φάρμακα αυτά που παραμένοντας στο σύστημα, συγκρατούν τη δαπάνη.

Δημιουργείται άνισος ανταγωνισμός μεταξύ ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών και μεγαλοεισαγωγέων.

Ενώ λοιπόν ζητάμε ΑΝΑΠΤΥΞΗ κλείνουμε χωρίς λόγο τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες που δημιουργούν προστιθέμενη αξία μέσω της ενίσχυσης της απασχόλησης, των επενδύσεων, των εξαγωγών και της τεχνογνωσίας, γεγονός που τεκμηριώνεται από σειρά μελετών.

Έτσι το επόμενο βήμα δείχνει καταστροφή της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, μετά από σειρά άλλων ισχυρών τομέων της ελληνικής οικονομίας, όπως πρόσφατα της κτηνοτροφίας (με την αύξηση των ημερών που χαρακτηρίζουν το φρέσκο γάλα στις 11 μέρες) ώστε να εισάγονται πλέον κυρίως τα προϊόντα γάλατος από την βόρεια Ευρώπη Γερμανία, Ολλανδία, Γαλλία κλπ).
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.