Παρουσίαση της εκδήλωσης «TeamFair AUTH» που θα διεξαχθεί τις Τετάρτη 14 και Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 στον υπαίθριο χώρο ανάμεσα στα κτίρια της Πρυτανείας, της Νομικής και της Φιλοσοφικής Σχολής, υπό την αιγίδα του Co.Mv.o.S. και την συνδιοργάνωση των φοιτητικών ομάδων του ΑΠΘ.

Στο πλαίσιο των στόχων του για τη συνεργασία και τη δραστηριοποίηση των φοιτητών, ο Co.Mv.o.S. (Cooperation and Motivation of Students), ομάδα προπτυχιακών φοιτητών με παρουσία στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Ελλάδας και με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της ακαδημαϊκής πραγματικότητας στη χώρα, διοργανώνει την Τετάρτη 14 και Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015 και ώρες 11:00 – 17:00 το τρίτο TeamFair AUTH στον υπαίθριο χώρο ανάμεσα στα κτίρια της Πρυτανείας, της Νομικής και της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Τι είναι ο Co.Mv.o.S.:
Ο Co.Mv.o.S. είναι μία φοιτητική ομάδα που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2012 από προπτυχιακούς φοιτητές του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πανεπιστημίου Πατρών. Η ίδρυση αυτής της ομάδας έγκειται στην προσπάθεια κάλυψης των πολυάριθμων κενών που χαρακτηρίζουν το σημερινό Ελληνικό Πανεπιστήμιο, καθώς και στην έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με τις πρωτότυπες δράσεις που λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο αυτού. Πεπεισμένοι για τις δυνατότητες των φοιτητών και ορμώμενοι από κοινά οράματα και εμπειρίες, τα μέλη του Co.Mv.o.S. θεωρούν πως η λύση έγκειται στην ανάληψη κυρίαρχου ρόλου και την προσφορά υπηρεσιών από τους νέους σπουδαστές προς την φοιτητική κοινότητα, χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό σύνθημα “ό,τι δεν κάνει το πανεπιστήμιο για εμάς, ας το κάνουμε εμείς για το πανεπιστήμιο”.
Έχοντας ως γνώμονα τα παραπάνω, τα μέλη του Co.Mv.o.S. θεμελιώνουν ως κύριο στόχο της ομάδας τη μαζική δραστηριοποίηση των φοιτητών. Μοχλός επίτευξης τίθεται η καλλιέργεια της νοοτροπίας της φοιτητικής ενεργοποίησης, η ενδυνάμωση της συνεργασίας των ήδη υπαρχουσών φοιτητικών ομάδων, η υποστήριξη και η ενθάρρυνση δημιουργίας νέων με ενδο- ή δια-πανεπιστημιακό βεληνεκές, που θα επιχειρήσουν, ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε πανεπιστημίου, να γεφυρώσουν τα χάσματα και να εμψυχώσουν την σύμπραξη ατόμων με κοινά ενδιαφέροντα, πεποιθήσεις και φιλοδοξίες, αποσκοπώντας στη σταδιακή πρόοδο του υφιστάμενου ακαδημαϊκού γίγνεσθαι.


Τι είναι το TeamFair AUTH:
Η εκδήλωση TeamFair AUTH αποτελεί την πρώτη προσπάθεια στα χρονικά του Ελληνικού Πανεπιστημίου, η οποία πραγματώνει το όραμα του Co.Mv.o.S. για τη συγκέντρωση όλων των φοιτητικών ομάδων που δραστηριοποιούνται στο χώρο του ΑΠΘ. Οι 19 ομάδες που ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία και θα συμμετάσχουν στο εγχείρημα αυτό είναι οι ακόλουθες:
·        ACM AUTH
Association of Computing Machinery, Student Chapter of the Aristotle University of Thessaloniki
·        AEGEE Thessaloniki
European Students' Forum of Thessaloniki
·        AIESEC AUTH
International Association of Students in Economic and Commercial Sciences, local office of the Aristotle University of Thessaloniki.
·        ARISTURTLE
Aristotle University Racing Team Electric
·        ART
Aristotle Racing Team
·        ATP
Aristotle Team of Pharmacy
·        BAT
Biology A.U.Th Team
·        BEST Thessaloniki
Board of European Students of Technology, local group of Thessaloniki
·        ELSA Thessaloniki
The  European Law Students’ Association, local group of Thessaloniki
·        ESN AUTH
Erasmus Student Network, local section of the Aristotle University of Thessaloniki
·        HelMSIC Thessaloniki
Hellenic Medical Students’ International Committee, local committee of Thessaloniki
·        IAAS
International Association of Students in Agriculture and Related Sciences, Aristotle University
·        IAESTE Thessaloniki
International Association for the Exchange of Students of Technical Experience, local committee of Thessaloniki
·        IVSA
International Veterinary Students’ Association
·        PANDORA
Program for the Advancement of Non Directed Operating Robotic Agents
·        PATH
Physicists Aristotle university of Thessaloniki
·        SEG A.U.Th Student Chapter
Society of Economic Geologists , Aristotle University Student Chapter
·        The Triple Helix Aristotle
Global Forum for Science in Society
·        ΟΔΑΚ ΑΠΘ
Ομάδα Διαχείρισης και Αντιμετώπισης Καταστροφών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

Το TeamFair AUTH ευελπιστεί στην ευρύτερη αναγνώριση της ύπαρξης και του έργου των ανωτέρω φοιτητικών ομάδων, καθώς και στην εγκαθίδρυση μιας συνεργασίας μεταξύ αυτών και μιας σύζευξης των επιστημονικών αντικειμένων. Το TeamFair AUTH καλεί ολόκληρη την πανεπιστημιακή κοινότητα προς ενημέρωση και πληροφόρηση των δράσεων των επιμέρους ομάδων και την κοινωνικοποίηση με νέους επιστήμονες και φοιτητές διαφορετικών κλάδων.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.