Δικηγόρος, σύζυγος πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ από τη Βόρεια Ελλάδα, που υπήρξε και πολιτειακός παράγων επί διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, καταδικάσθηκε μέσα στην εβδομάδα σε φυλάκιση 3,5 χρόνων για μια πρωτοφανή απάτη σε βάρος υποψήφιας διαγωνισμού του ΑΣΕΠ.

Από το 2006 που ανέλαβε την υπόθεση της Χ.Φ. -όταν η τελευταία απέτυχε στον διαγωνισμό- και μέχρι το 2014, την εξαπατούσε αποσπώντας χιλιάδες ευρώ για δήθεν προσφυγές στη Δικαιοσύνη και άλλες ενέργειες, τις οποίες δεν έκανε ποτέ, ενώ συγχρόνως την παραπλανούσε παρουσιάζοντας από πλαστές δικαστικές αποφάσεις, πλαστά έγραφα του ΑΣΕΠ μέχρι και παραποιημένο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.

Συγχρόνως ανεβοκατέβαζε στην Αθήνα την ίδια και συγγενείς της για απίθανες και παραπλανητικές, όπως αποδείχθηκε, συναντήσεις, δήθεν γύρω από την υπόθεσή της.

Η απάτη της δικηγόρου αποκαλύφθηκε από συνάδελφό της, τον οποίο εξουσιοδότησε η Χ.Φ. την άνοιξη του 2014 και αφού προηγουμένως υπάλληλος του ΑΣΕΠ ενημέρωσε ότι δεν υπήρχε «φάκελος για υπόθεση της Χ.Φ στο ΑΣΕΠ».

Ύστερα από έρευνα, συγκέντρωσε μια σειρά αποκαλυπτικές βεβαιώσεις των υπηρεσιών του Δημοσίου, που έδειχναν την ανυπαρξία και την πλαστότητα των εγγράφων. Τα συντριπτικά στοιχεία στάλθηκαν στη δικηγόρο, που τελικά αναγκάσθηκε να παραδεχθεί πως ήταν εκείνη που τα έφτιαξε.

Όμως είχε το θράσος να προτείνει στη νεαρή γυναίκα, μητέρα ενός ανήλικου παιδιού, να μην προχωρήσει σε καταγγελία στη Δικαιοσύνη, τάσσοντας της... άλλο διορισμό.

Συγκεκριμένα της υποσχόταν ότι θα μεσολαβούσε, ώστε να διοριστεί ως υπάλληλος στη Βουλή. Η Χ.Φ. αρνήθηκε να συνεχίσει οποιαδήποτε σχέση με τη σύζυγο του πρώην υπουργού και προσέφυγε στη Δικαιοσύνη τον Αύγουστο του 2014.

Η υπόθεση έφτασε στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελειοδικών στα μέσα της εβδομάδας και η δικηγόρος κάθισε στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας τις κατηγορίες της απάτης, της απάτης κατ’ εξακολούθηση και της πλαστογράφησης.

Στο δικαστήριο της Κοζάνης, η δικηγόρος με λυγμούς παραδέχθηκε την ενοχή της, ενώ ο εισαγγελέας της έδρας σημείωσε ότι η κατηγορουμένη έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη και με άλλες παραβατικές υποθέσεις της.

Το δικαστήριο τελικά την έκρινε ένοχη χωρίς ελαφρυντικά και της επέβαλε ποινή φυλάκισης 3,5 χρόνων, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ την ημέρα. Η δικηγόρος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

πηγή

Σχολιασμός ακτιβιστή:
Αν η είδηση αφορούσε κάποιον βιοπαλαιστή που τον πιάσανε να μην δίνει απόδειξη σε πελάτη και καταδικαζόταν  θα υπήρχε στο δημοσίευμα το ονοματεπώνυμό του.
Όταν αποκαλύπτεται η σαπίλα που έχει φτάσει στο μεδούλι του πολιτικού συστήματος τα κατεστημένα και διαπλεκόμενα μέσα κρατούν το όνομα της συζύγου του Πασόκου υπουργού επτασφράγιστο μυστικό. 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.