"Είτε με παρρησία να ανακαλέσει τις ανιστόρητες δηλώσεις του είτε, αν επιθυμεί να διατηρήσει την ψευδαίσθηση της «επιστημονικής» του ανάγνωσης, με γενναιότητα να παραιτηθεί από το αξίωμα του Υπουργού της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας" 


Καταπέλτης το ψήφισμα της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας για τον υπουργό Παιδείας:

"Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΕΙ στον Υπουργό κ. Ν. Φίλη πως η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολίας «έχει αναγνωρισθεί τόσο από τον Ελληνικό Κοινοβούλιο με τον Νόμο 2193/1994, που ψηφίσθηκε μάλιστα ομόφωνα, όσο και από Κοινοβουλευτικές Συνελεύσεις σειράς ξένων Χωρών, τον δε χαρακτηρισμό των ως άνω εγκλημάτων ως «Γενοκτονία» τον έχει προσδώσει και επικυρώσει με απόλυτη επιστημονική σαφήνεια και εγκυρότητα η Διεθνής Ένωση Μελετητών Γενοκτονιών (IAGS, 2007) και συνεπώς δεν προσφέρεται η επίκληση «επιστημονικών» κριτηρίων για να δικαιολογηθεί η εμμονή σε μια προσωπική μεν πλην όμως επιστημονικά, πολιτικά, ιστορικά και ηθικά έωλη, άποψη. Γι αυτό και ΚΑΛΕΙΤΑΙ ο κ. Υπουργός, αναλογιζόμενος την σοβαρότητα του ολισθήματός του και τις επικίνδυνες συνέπειες και προεκτάσεις του, είτε με παρρησία να ανακαλέσει τις ανιστόρητες δηλώσεις του είτε, αν επιθυμεί να διατηρήσει την ψευδαίσθηση της «επιστημονικής» του ανάγνωσης, με γενναιότητα να παραιτηθεί από το αξίωμα του Υπουργού της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο κ. Ν.Φίλης, αν μη τι άλλο, οφείλει να σέβεται τους νόμους του Κράτους που έχει ορκιστεί να τηρεί"

* Η φωτο από δημοσιεύματα στον τουρκικό τύπο. Ο Φίλης κέρδισε επαίνους από τους "φίλους" Τούρκους για τις δηλώσεις του για την γενοκτονία των Ποντίων. 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.