Το Ισλαμικό Χαλιφάτο αναλαμβάνει την ευθύνη για το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στη καρδιά του Παρισιού! Απειλεί μάλιστα για ανάλογες ενέργειες κατά του Λονδίνου και της Ρώμης. Συγκλονιστικά είναι τα στοιχεία που κάνουν λόγο για 100 νεκρούς μόνο sτη Μπατακλάν, ενώ 4 είναι οι νεκροί δράστες. Ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη για τα άλλα περιστατικά.

Ντόμινο στην Ευρώπη: Μπλόκο από Βέλγιο, ο Ρέντσι παίρνει μέτρα

Μια διαφορετική μέρα ξημερώνει στη Γηραιά Ήπειρο ύστερα από το σημερινό μακελειό στο Παρίσι, γεγονός που φέρνει ριζικές αλλαγές σε όλα τα επίπεδα. Όπως γίνεται γνωστό το Βέλγιο παίρνει μέτρα στα σύνορα με την Γαλλία και τους σιδηοδρομικούς σταθμούς.

Παράλληλα, την λήψη έκτακτων μέτρων αποφάσισε η γειτονική Ιταλία καθώς ο υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο καλείται να ενισχύσει δεκάδες ευαίσθητες περιοχές, πιθανούς στόχους στη Ρώμη και όχι μόνο, ενισχύοντας άμεσα τα μέτρα ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται πως η Ιταλία αποτελεί κομβικό σημείο (όπως και η Ελλάδα) υποδοχής μεταναστών. Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, πρόκειται να προεδρεύσει, αύριο νωρίς το πρωί, σε έκτακτη σύσκεψη με τον υπουργό εσωτερικών και στενών συνεργατών, για την αξιολόγηση της κατάστασης.

«Μαζί με τους Γάλλους αδελφούς μας, ενάντια στην τρομερή επίθεση κατά του Παρισιού και της Ευρώπης», έγραψε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στο Facebook,

Υπενθυμίζεται ότι τον ερχόμενο Δεκέμβριο πρόκειται να κηρυχθεί από τον πάπα Φραγκίσκο η έναρξη του Αγίου Έτους των Καθολικών, στον ναό του Αγίου Πέτρου. Υπό το φως των τραγικών εξελίξεων στην Γαλλία, αναμένεται να ληφθούν εξαιρετικά υψηλά μέτρα ασφαλείας, από την στιγμή που το Βατικανό θεωρείται εδώ και καιρό ένας από τους κύριους στόχους των ισλαμιστών τρομοκρατών.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.