Από καταγγελία που μας έχει γίνει είμαστε υποχρεωμένοι απέναντι στην αλήθεια και στην αξιοκρατία να ζητήσουμε ΑΜΕΣΑ εξηγήσεις από την διοίκηση του Δήμου αλλά και από την διοίκηση του ΔΗΠΠΑΚΥΘ ως καθ' ύλην αρμόδιο φορέα διενέργειας της αξιολόγησης και επακόλουθα της πρόσληψης των υποψηφίων.
Από τον Οκτώβριο είχε δημοσιευθεί η προκήρυξη  7 θέσεων εργασίας στο ΔΗΠΠΑΚΥΘ. Την είχαμε αναρτήσει στον "ακτιβιστή" ΕΔΩ

Μεταξύ των θέσεων υπάρχει και μια θέση μουσικού για την οποία τα προσόντα π(ερ)ρ(οσδ)ιορίζονται στο "Πτυχίο ή δίπλωμα πνευστών οργάνων (σαξόφωνου και κλαρινέτου) από μη πανεπιστημιακό μουσικό ίδρυμα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από το κράτος" και η θέση ως ΔΕ.

Η καταγγελία  μιλά για φωτογραφική αποτύπωση των όρων της προκήρυξης προκειμένου να προσληφθεί συγκεκριμένος μουσικός με εξειδίκευση στα πνευστά όργανα.
Επειδή είναι υποκριτικό, αφού θέλουν να προσλάβουν συγκεκριμένο άτομο, να κόβουν στις "προκρούστιες" προδιαγραφές τα προσόντα και φυσικά αναξιοκρατικό και φαρισαϊκό να απορρίπτονται  ίσως αξιολογότεροι υποψήφιοι πιστεύουμε (έστω και την ύστατη στιγμή) να γίνει τροποποίηση των όρων της προκήρυξης.
Και μην μας πουν πως επειδή το κύριο αντικείμενο εργασίας του μουσικού είναι η ενασχόληση με την φιλαρμονική του Δήμου θα πρέπει να είναι ειδικός στα πνευστά γιατί η εμπειρία από ανάλογες μπάντες σε άλλους δήμους δείχνει ότι θα μπορούσε να έχει πτυχίο ανώτερων σπουδών και φυσικά κερδισμένοι θα ήταν και οι μαθητές αλλά και οι δημότες.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις απαντήσεις των υπευθύνων.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Όπως δε προκύπτει και από την προκήρυξη: Οι υποψήφιοι θα προσληφθούν για την υλοποίηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», του ΝΠΔΔ με την επωνυμία «Δημοτικές, Πολιτιστικές, Περιβαλλοντικές, Αθλητικές, Κοινωνικές Υπηρεσίες Δήμου Θερμαϊκού (ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.), που εδρεύει στην Κ.Βάρναλη 2 - Ν. Μηχανιώνα ΤΚ 57004, για τη λειτουργία των δομών «Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.)»
    Από ότι γνωρίζουμε (και ας μας διαψεύσουν αν συμβαίνει διαφορετικά) στα ΚΔΑΠ δεν διδάσκεται εκμάθηση όργανων (πόσο μάλλον πνευστών) αλλά πρώτη επαφή των παιδιών με την μουσική ίσως και θεωρητικά μαθήματα μουσικής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.