του ακτιβιστή

Από αυτή εδώ την ιστοσελίδα προσπαθήσουμε να δείξουμε πως η γνωμοδότηση που επιχειρήθηκε να ληφθεί (και που τελικά είχε δοθεί από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής) ήταν και άχρηστη αλλά και διευκόλυνε μόνο  επιχειρηματικά τουριστικά συμφέροντα. Η πρεμούρα της Περιφέρειας να έχει τη σύμφωνη γνώμη του Δήμου Θερμαϊκού για την εγκατάσταση 8 αγκυροβόλιων στις θαλάσσιες περιοχές της Επανομής και του Αγγελοχωρίου σκόνταψε τελικά στην αντίδραση των επαγγελματικών σωματείων των αλιέων του Θερμαϊκού, που ανάγκασαν την διοίκηση να ανακαλέση την προηγούμενη θετική της απόφαση.

Η πρόταση για την εγκατάσταση των αγκυροβόλιων ανήκει στο πρόγραμμα Accolagoons που έτσι έβλεπε "θολά" να εξυπηρετούνται οι προσδέσεις σκαφών 12 έως 18 μέτρων μήκους σε απόσταση 50 μέτρων από τις προστατευόμενες περιοχές NATURA 2000.
Εικάζεται πάντως πως η πρόταση θα είχε ωφελούμενους ιδιοκτήτες τουριστικών σκαφών και που αντί να προστατευτούν τα λιβάδια της Ποσειδωνίας ίσως θα επιβάρυναν περισσότερο τις περιοχές αυτές. Και βέβαια σε καμιά περίπτωση δεν  εξυπηρετούσαν τους επαγγελματίες αλιείς του Θερμαϊκού.

Έστω και αργά πάντως η διοίκηση αντελήφθη (χωρίς να δικαιολογεί επαρκώς την μεταστροφή της αυτή) τις σκοπιμότητες και λαμβάνουσα σοβαρά υπόψη τις αιτιάσεις των επαγγελματιών υπαναχώρησε. Δικαιώνονται πλέον οι απόψεις των δημοτικών συμβούλων που εναντιώθηκαν σε περασμένες συνεδριάσεις, τόσο του Θοδωρή Ζδούκου όσο και του Θρασύβουλου Παζαρόπουλου.

Στο δια ταύτα όμως είναι αμφίβολο αν παρά την αρνητική στην ουσία γνωμοδότησή της στο αίτημα της Περιφέρειας που είναι ο φορέας εκτέλεσης του έργου θα απομακρυνθεί η εγκατάσταση των αγκυροβολίων. Και εκεί ακριβώς τίθεται το ζήτημα πλέον. Τι προτίθεται να κάνει ώστε να μην εγκατασταθούν οι σημαντήρες στη θαλάσσια περιοχή απέναντι από έκταση υγροβιοτόπων που ανήκουν στον Δήμο Θερμαϊκού;

Το ηχητικό της ανάκλησης της απόφασης:



 Σχετικές αναρτήσεις:


Στη συνεδρίαση της Τετάρτης τα αγκυροβόλια σε Επανομή και Αγγελοχώρι



Δημιουργούν αγκυροβόλια σε περιοχές NATURA (Επανομή και Αγγελοχώρι)




Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.