Παγκόσμια πρωταθλήτρια για δεύτερη φορά στο σκάκι αναδείχθηκε η Καβαλιώτισσα Σταυρούλα Τσολακίδου η οποία κατέκτησε χθες στο Πόρτο Καρράς της Χαλκιδικής το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα σκάκι κορασίδων έως 16 ετών.

Η σκακίστρια του Σ.Ο.Καβάλας συγκέντρωσε 9 βαθμούς σε 11 αγώνες (8 νίκες, 2 ισοπαλίες, 1 ήττα). Στην κατηγορία της πήραν μέρος 95 αθλήτριες από 61 χώρες μεταξύ των οποίων 9 διεθνείς μετρ γυναικών.
Αν σήμερα το σκάκι διδάσκεται σε 16 από τα 23 δημοτικά σχολεία της πόλης της Καβάλας, αυτό οφείλεται στην Σταυρούλα Τσολακίδου, ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας ο αντιπρόεδρος της Σκακιστικής Ομοσπονδίας, Βασίλης Θεοδωρίδης. Χάρη στην παγκόσμια πρωτιά της πριν απο δύο χρόνια, σε ηλικία 14 ετών, η τότε ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έκανε τα πρώτα βήματα εισαγωγής του αθλήματος, έστω προαιρετικά, στα δημοτικά σχολεία. Η δραστήρια σκακιστική κοινότητα της Καβάλας οργάνωσε άμεσα σεμινάρια για τους δασκάλους που έδειξαν ενδιαφέρον.
Πέρυσι η Σταυρούλα Τσολακίδου είχε αναδειχθεί δεύτερη παγκόσμια πρωταθλήτρια στους αγώνες που έγιναν στη Νότια Αφρική.


Να σημειώσουμε την πολύ καλή επίδοση στην ίδια διοργάνωση της σκακίστριας από τη Θεσσαλονίκη Αβδραμίδου Αναστασίας που συγκέντρωσε 8 βαθμούς (χωρίς ήττα, με 5 νίκες και 6 ισοπαλίες) και κατέκτησε την 6η θέση, σε ισοβαθμία με την τρίτη της διοργάνωσης.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.