Οι δυο εκατομμύρια άνεργοι της Ελλάδας του 2015 δεν έχουν χρόνο να κάνουν τις αγορές τους (!)
και για αυτό η κυβέρνηση – ναι, αυτή η «πρώτη φορά αριστερά» - θέσπισε την διεύρυνση του εορταστικού ωραρίου όλων των εμπορικών καταστημάτων και πολυεθνικών εμπορικών κέντρων τώρα και τις τρεις Κυριακές του εορταστικού μήνα.
Κανείς όμως δημοσιοκάφρος – ιδιαιτέρως των ξεπουλημένων τηλεοπτικών - δεν ανέδειξε τον προβληματισμό των περιφερειακών και συνοικιακών εμπόρων για τις μετρήσιμες απώλειες , ούτε έθεσε το ερώτημα της σκοπιμότητας του μέτρου και του προδιαγεγραμμένου καταστροφικού αποτελέσματος αυτού για τις μικρομεσαίες περιφερειακές εμπορικές επιχειρήσεις.
Ούτε όμως κι ο «καταναλωτής-πρόβατο» δεν αντιλαμβάνεται την σημασία της επείγουσας ανάγκης υποστήριξης της εμπορικής κίνησης της τοπικής κοινωνίας αντί των πολυεθνικών εμπορικών κέντρων, πριν το ολοκληρωτικό κατά τόπους οικονομικό στέγνωμα.
Αλλά θα το αντιληφθεί αργά πλέον όταν επιστρέφοντας στο σπίτι του δια μέσου των κατασκότεινων δρόμων της «λουκετοποιημένης» (sic) συνοικίας του, ότι ο ίδιος «καταναλωτής- πρόβατο» αποτελεί και «συνεργό» στο αντιαναπτυξιακό αυτό μέτρο/σχέδιο απολύτως συμβατό των «ξένων εξουσιαστικών κέντρων» αποστέωσης και του εμπορικού κλάδου προς όφελος των πολυεθνικών αλυσίδων και εμπορικών κέντρων με την θνησιμότητα του κατά τόπους μικρομεσαίου και ο ίδιος αποτελεί και τον «ηθικό αυτουργό» εν τέλει και για τον επερχόμενο "θάνατο του εμποράκου."
Dimitri Sarantopoulos
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.