Αν και γεμάτη η αίθουσα στο στέκι της Πρωτοβουλίας, πιστεύουμε πως πραγματικά "έχασαν" όσοι από τους συμπολίτες μας δεν άδραξαν την ευκαιρία να παραστούν στην χθεσινή εκδήλωση και να ενημερωθούν για τρόπους αντιμετώπισης των  ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ και ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ.
Μια εξαιρετικά συγκροτημένη και ιδιαίτερα επεξηγηματική νομικός η κα Στέλλα Βαλάνη με τις τέσσερις συνεργάτιδες του γραφείου της ξεδίπλωσαν όλες τις δυνατές περιπτώσεις αποκαλύπτοντας τρόπους αντιμετώπισης όπως καθορίζονται από την πρόσφατη νέα νομολογία.



Στη συνέχεια οι πέντε νομικοί απάντησαν σε εξατομικευμένες ερωτήσεις των πολιτών δίνοντας προτάσεις και λύσεις σύμφωνα με τις οποίες θα μπορούσαν να κινηθούν νομικά.
Αυτό που αποτελεί ελπιδοφόρο θετικό πρακτικό συμπέρασμα είναι πως μπορούν να προσβληθούν πάρα πολλές περιπτώσεις συμβάσεων δανείων (στεγαστικών, επιχειρηματικών, καταναλωτικών κλπ) αλλά και πιστωτικών καρτών με προοπτικές ελάφρυνσης των δανειοληπτών από την μέγγενη των τραπεζικών ιδρυμάτων και την απαλλαγή από δυσβάστακτες παράτυπες οφειλές.

Σημείωση ακτιβιστή: Όλη την εκδήλωση βιντεοσκοπημένη μπορείτε να παρακολουθήσετε πατώντας ΕΔΩ


Πέρα όμως από την εμπεριστατωμένη πληροφόρηση και τις χρηστικές οδηγίες  στα θετικά της χθεσινής εκδήλωσης θα πρέπει να προστεθεί το εκδηλωθέν ενδιαφέρον από  συμπολίτες μας όπως και εκπροσώπων κινημάτων και συλλογικοτήτων από τον Θερμαϊκό και την Θεσσαλονίκη που συμφώνησαν στην αναγκαιότητα για την δημιουργία ενιαίου, πανελλαδικού κινήματος κατά των κατασχέσεων και υπέρ της προστασίας της λαϊκής κατοικίας. Μιας προσπάθειας που πιστεύουμε πως θα ξεκινήσει τις προσεχείς εβδομάδες και για την επιτυχία της οποίας καλούνται ενεργοί πολίτες και κινήματα να την αγκαλιάσουν και να επικοινωνήσουν με την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού ώστε να γίνει πράξη το "ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ"


Σημειώνεται η απουσία όλων των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων που αν και προσκλήθηκαν αδιαφόρησαν  έχοντας προφανώς άλλες προτεραιότητες και ενδιαφέροντα. Παρών, όπως σχεδόν πάντα σε εκδηλώσεις κινημάτων, ο δημοτικός σύμβουλος Θερμαϊκού Θοδωρής Ζδούκος.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.