Του  Μιχαήλ Στυλιανού

Για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου SU 24 από τουρκικά  F 16 στα σύνορα Τουρκίας Συρίας και για τα κίνητρα ή τις δυνάμεις που ώθησαν τον Ερντογάν στην προκλητικήν ενέργεια υπήρξαν πολλές αναλύσεις -και από Δυτικούς σχολιαστές μη υποταγμένους στην μπαγκέτα της ατλαντικής ψυχροπολεμικής προπαγάνδας. Ξεχωρίζει -κατά την γνώμη μου- μία και για τους εξής λόγους: Παραθέτει τις επικρατέστερες εξηγήσεις και μιαν αποκλειστική πληροφορία συγκλονιστικού ενδιαφέροντος. Και διατυπώθηκε από προσωπικότητα υψηλής αξιοπιστίας:
 Πρόκειται για τον δρα Πωλ Γκραιγκ Ρόμπερτς, πρώην υπουργό οικονομικών στην κυβέρνηση Ρέϊγκαν, πρώην αρχισυντάκτη της Γουώλ Στρητ Τζέρναλ, καθηγητή διαφόρων αμερικανικών πανεπιστημίων, συγγραφέα βαρυσήμαντων έργων και άοκνο σήμαντρο αφύπνησης της αμερικανικής και της διεθνούς κοινής γνώμης σε μια διεθνή πραγματικότητα που γίνεται καθημερινά εκρηκτικώτερη.
Η μεταφορά του μηνύματός του στην ελλαδική δημοσιότητα, κρίθηκε χρησιμότερη για τον φωτισμό τοπικών εγκεφάλων από οποιαδήποτε προσωπική συμβολή στην ανακυκλούμενη ματαιότητα της αυτάρεσκης εσωτερικής φλυαρίας. Επειδή -ποιος ξαίρει- μπορεί να φυτέψει μερικά γόνιμα ερωτηματικά...
Σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στον ΄Ερικ Κίνγκ *, του King World News, στις 28/11/15,(διάρκεια 23 λεπτών),ο δρ. Ρόμπερτς είπε τα κατωτέρω -σε περιληπτική απόδοση, που χρησιμοποιεί σχολαστικά τις λέξεις και τους χαρακτηρισμούς του ιδίου:

Υπάρχουν τρείς εξηγήσεις για την κατάρριψη του ρωσικού αεροπλάνου:
Πρώτον, ο πρόεδρος της Τουρκίας, γκάγκστερ ολιγάρχης δισεκατομμυριούχος και η οικογένειά του μετέχουν στην επιχείρηση εμπορίας του κλεμένου από τους τζιχαντιστές πετρελαίου της Συρίας. Θα θυμάστε ότι ο Πούτιν παρουσίασε στη διάσκεψη των G20 φωτογραφίες με ατέλειωτες αυτοκινητοπομπές βυτιοφόρων να οδεύουν προς τα σύνορα της Τουρκίας.Οι Ρώσοι τίναξαν στον αέρα αυτή τη γραμμή, πράγμα που πόνεσε πάρα πολυ την οικογένεια. Πρόκειται εδώ για μεγάλη απώλεια, μιλάμε για πολλές εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Πίστεψε λοιπόν ο Ερντογάν ότι μπορούσε να ανταποδώσει το κτύπημα, χωρίς τον κίνδυνο ρωσικών αντιποίνων, αφού ως μέλος του ΝΑΤΟ μπορούσε να επικαλεσθεί το άρθρο 5 της συμμαχίας και να να καλυφτεί από την ασπίδα της.
Η δεύτερη εξήγηση είναι ότι οι Τούρκοι προχώρησαν με την υποκίνηση των «νεοσυντηρητικών» της Ουάσιγκτων. Η Βικτώρια Νούλαντ (υφυπουργός των Εξωτερικών και σεσημασμένο στοιχείο αυτής της ομάδας) ήταν, λέγεται, πρόσφατα στην Τουρκία. Οι νεοσυντηρητικοί δυσανασχετούν γιατί διαπιστώνουν μιαν απροθυμία  των Δυτικο-Ευρωπαίων να συμβάλουν στην εξώθηση της ουκρανικής κυβέρνησης σε επανέναρξη των εχθροπραξιών εναντίον των ανατολικών δημοκρατιών που έχουν αποσχισθεί. Υπήρξαν μάλιστα πρόσφατα και σχετικές δηλώσεις του Γερμανού αντικαγκελαρίου.
Και οι σχεδιασμοί  των νεοσυντηρητικών επίσης υπολόγιζαν ότι η ασπίδα προστασίας του ΝΑΤΟ θα απέτρεπε τους Ρώσους να αντιδράσουν στο τουρκικό πλήγμα, οπότε ο μηχανισμός της ατλαντικής προπαγάνδας θα επρόβαλλε το σύνθημα και την εικόνα        « ο Πούτιν είναι μια χάρτινη τίγρη», για να τονώσει την αντιρωσική μαχητικότητα των Ευρωπαίων.΄Ηδη την επομένη της κατάρριψης  κορυφαίος τίτλος στη Γουώλ Στρητ Τζέρναλ ήταν αυτός: « Ο Πούτιν-χάρτινη τίγρη. Ούτε την Τουρκία δεν τολμά να αντιμετωπίσει.»

                           «Ρωσικό Υπερόπλο»

Και η τρίτη εξήγηση: ΄Ενας φίλος μου, πρώην της μυστικής υπηρεσίας της αμερικανικής αεροπορίας, μου είπε ότι στη Συρία αποκαλύφθηκε ότι οι Ρώσοι διαθέτουν μιαν άγνωστη νέα τεχνολογία, ικανή να νεκρώσει όλα τα στρατιωτικά συστήματα επικοινωνίας.               Την χρησιμοποίησαν εκεί δύο φορές. Την πρώτη φορά όταν άρχισαν τις αεροπορικές επιχειρήσεις, ανακοίνωσαν την περιοχή και την ώρα διεξαγωγής της αεροπορικής επιχείρησης και προειδοποίησαν όλες τις αεροπορικές δυνάμεις να κρατηθούν έξω και σε απόσταση.Μια ώρα πριν την έναρξη επαναλήφθηκε η προειδοποίηση. ΄Ολες οι αμερικανικές και ισραηλινές επικοινωνίες, των αεροπορικών και χερσαίων δυνάμεων νεκρώθηκαν.
Το δεύτερο συμβάν σημειώθηκε μία βδομάδα αργότερα, όταν σε περιοχή ρωσικής αεροπορικής επιχείρησης διείσδυσαν δυο ισραηλινά αεροπλάνα. Τότε αιφνιδίως τα συστήματα επικοινωνίας τους και άλλα όργαναν έπαψαν να λειτουργούν. Δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους ή με τη βάση τους, δεν είχαν επικοινωνία μέσω δορυφόρου δεν ήλεγχαν τα συστήματα του οπλισμού και του ύψους τους. Μέσω του δικτύου FM των πολιτικών επικοινωνιών πήραν από τους Ρώσους την εντολή «εξαφανισθείτε αμέσως», στην οποία και έσπευσαν να υπακούσουν.
Κατά τον φίλο μου- συνέχισε ο δρ. Ρόμπερτς- η κατάρριψη του αεροπλάνου απέβλεπε να αναγκάσει τους Ρώσους να θέσουν σε συχνή χρήση αυτή την άγνωστη τεχνολογία προστασίας της αεροπορίας τους, προκειμένου να υπάρξει η ευκαιρία στούς ειδικούς της μυστικής υπηρεσίας της αμερικανικής αεροπορίας να μελετήσει τι είναι αυτό το άγνωστο όπλο, για το οποίο δεν ξαίρουμε τίποτα. Πρόκειτο για υπερόπλο, ικανό να αχρηστεύσει τις αεροπορικές, τις ναυτικές και τις χερσαίες δυνάμεις μας. Με αυτό οι Ρώσοι θα μπορούσαν να μας κάνουν κιμά. Στη Συρία είχαν μάλιστα καταφθάσει πλήθος από τους κορυφαίους Αμερικανούς ειδικούς τεχνικούς. Επιδίωξη ήταν να «καταγραφεί» η ενέργεια αυτής της τεχνολογίας και να μελετηθεί η επίδρασή της, η εξουδετέρωσή της και η ...αντιγραφή της.
Αλλά οι Ρώσσοι είναι πιο έξυπνοι, συνέχισε ο δρ. Ρόμπερτς. Για την προστασία των βομβαρδιστικών του, ο Πούτιν έστειλε καταδιωκτικά τελευταίου τύπου, πολύ ανώτερα από τα δικά μας και τα συστήματα αεράμυνας SS 400, των οποίων δεν διαθέτουμε τίποτε το αντίστοιχο. Και ξεκαθάρισε με απόλυτο τρόπο ότι όποιος παρεμβαίνει στην περιοχή ρωσικών αεροπορικών επιχειρήσεων και εμφανίζεται ως πιθανή απειλή θα ανατινάσσεται εκτός ουρανού. Καταρρίψατε ένα αεροπλάνο μας, δεν πρόκειται να ρίξετε άλλο.
Ο δρ. Ρόμπερτς προέβλεψε ότι ο Πούτιν δεν θα προχωρήσει σε σκληρότερα αντίποινα κατά της Τουρκίας από οικονομικές κυρώσεις ήπιες και προσωρινές. Ο Πούτιν δεν είναι επιθετικός, ενεργεί με περίσκεψη και κοιτάζει πέρα στο μέλλον. Ο γκάγκστερ δεν θα είναι εκεί για πάντα και για την Τουρκία έχει καλύτερη χρήση από το ΝΑΤΟ, στο πεδίο των αγωγών και των συναλλαγών. Μάλιστα τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα αυτής της ενέργειας μπορεί να είναι τόσο θετικά για τη Ρωσία ωστε να κάνουν την Ουάσιγκτων να τρέμει και την Ευρώπη να αναρωτιέται για τη βλακεία να ανήκει στο ΝΑΤΟ.
Και συνέχισε:Η αμερικανική κυβέρνηση είναι η πιό ανίκανη που υπήρξε στον κόσμο. Αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν ίχνος λογικής. Απλώς κοιτάξτε τι έχουν κάνει. Σε 14 χρόνια κατέστρεψαν 7 χώρες, εσκότωσαν εκατομμύρια και ξεσπίτωσαν εκατομμύρια ανθρώπους. Και που είναι αυτοί οι ξεσπιτωμένοι; Πλημμυρίζουν τωρα την Ευρώπη. Και αυτό επειδή οι Ευρωπαίοι ήταν αρκετά βλάκες για να διευκολύνουν τους πολέμους μας. Τώρα τα πολιτικά κόμματα τελούν υπό τρομακτική πίεση από αυτούς τους πρόσφυγες και από τους πληθυσμούς που δεν τους θέλουν και από τις ενισχυόμενες παρατάξεις αμφισβήτησης, που λένε κοιτάξτε τι έκαναν αυτοί που ψηφίσατε: Αυτή δεν είναι πια  Γερμανία, είναι Συρία...
Αυτό είναι καταστροφή, κατέληξε ο δρ. Ρόμπερτς. Μόνο Αμερικανοί βλάκες μπορούσαν να έχουν προκαλέσει τέτοια καταστροφή. Χρειάζεται ο Πούτιν να κάνει οτιδήποτε; Τα κάνουμε μόνοι μας γι’ αυτόν. ΄Ετσι δεν έχει να κάνει τίποτα. Δεν πρόκειται να επιτεθεί σε κανένα. Γιατί χρειάζεται να επιτεθεί; Οι Αμερικανοί βλάκες αυτοκαταστρέφονται μόνοι τους και καταστρέφουν τους συμμάχους τους. Πρόκειται για ένα καταπληκτικό φιάσκο...


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.