Επίθεση κατά Βάσσου Λυσσαρίδη στην Κύπρο ενόψει επαναφοράς σχεδίου Ανάν 
Ενόψει της επερχόμενης διάλυσης της Κυπριακής Δημοκρατίας με νέο σχέδιο Ανάν (Αναστασιάδη-Ακιντζί) άρχισαν την επιχείρηση απομείωσης του κύρους των προσώπων που ενσαρκώνουν την αντίσταση του ελληνισμού στην Κύπρο. Ο ιδρυτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Κύπρου Βάσσος Λυσσαρίδης συμμετείχε στον αγώνα της ΕΟΚΑ, διαφώνησε με τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, υπήρξε ηγετική μορφή των διεθνών αντιαποικιακών αγώνων και ηγήθηκε της αντίστασης στο χουντικό πραξικόπημα του 1974, αντίσταση που κατέστησε δυνατή την επάνοδο μεταγενέστερα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου
Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος

Λευκωσία: Το ενδεχόμενο προσφυγής στη δικαιοσύνη μελετά η ΕΔΕΚ για να προστατευτεί τόσο η αξιοπρέπεια και η υπόληψη του Βάσου Λυσσαρίδη, όσο και η πολιτική που υποστηρίζει η ΕΔΕΚ. Ο Πρόεδρος του Κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος έκανε λόγο για εκστρατεία συκοφάντησης κατά του ιδρυτή και επίτιμου Προέδρου της ΕΔΕΚ Βάσου Λυσσαρίδη, παρουσιάζοντας παράλληλα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου που καταδεικνύουν ότι η καθαρή σύνταξη του ιστορικού στελέχους κυμαίνεται στις 3.000 ευρώ. 

 Σε δηλώσεις του στα γραφεία του κόμματος και με αφορμή αναρτήσεις και δημοσιεύματα που παρουσίαζαν τον κ. Λυσσαρίδη να λαμβάνει μηνιαία σύνταξη της τάξης των 15.000 με 18.000 ευρώ, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι τα στοιχεία αυτά «αποκαθιστούν την αλήθεια» και «αφήνουν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένους τους συκοφάντες», από τους οποίους, όπως είπε, αναμένει την απολογία τους. 

Ο κ. Σιζόπουλος έδωσε απάντηση και για τις αναφορές περί μη καταβολής ενοικίου, λέγοντας ότι ο Βάσος Λυσσαρίδης διαμένει σε κυβερνητική κατοικία με μηνιαίο ενοίκιο 450 ευρώ. «Τα όσα ελεεινά και τρισάθλια παρουσιάζονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι προφανές ότι έχουν ένα και μόνο σκοπό: να πλήξουν μια προσωπικότητα, η οποία διαχρονικά δικαιώθηκε για τις πολιτικές της προβλέψεις», ενώ ακόμη ασκεί επιρροή στον κυπριακό λαό ενόψει «ενδεχομένως μιας κακής λύσης, που κάποιοι κύκλοι μεθοδεύουν να φέρουν ενώπιον του Κυπριακού Ελληνισμού», είπε. Ανέφερε ότι ο κ. Λυσσαρίδης δεν λαμβάνει πολλαπλές συντάξεις, καθώς πέραν από βουλευτής και Πρόεδρος της Βουλής δεν έχει διατελέσει αξιωματούχος σε άλλη πολιτειακή θέση. 

 Παρουσιάζοντας το εκκαθαριστικό των απολαβών του Βάσου Λυσσαρίδη για το Δεκέμβριο του 2015, που εξέδωσε το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «η ακαθάριστη σύνταξή του ανέρχεται στις 4.572 ευρώ» ενώ σε αυτή προστίθεται το επίδομα ιδιαιτέρας γραμματέας που παραχωρείται σε όλους τους πρώην Προέδρους της Δημοκρατίας και της Βουλής. Συνέχισε, λέγοντας ότι μετά τις αποκοπές, η σύνταξη ανέρχεται στις 4.110 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του επιδόματος γραμματέα, ενώ αν αφαιρεθεί το επίδομα, «κυμαίνεται γύρω στις 3.000 ευρώ το μήνα». 

Αναφορικά με την κυβερνητική κατοικία στην οποία διαμένει ο κ. Λυσσαρίδης, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι μετακόμισε εκεί το 1971, στο πλαίσιο της προστασίας του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και του Προεδρικού, ενώ πρόσθεσε ότι παρέμεινε έκτοτε ως θέσμιος ενοικιαστής, δεδομένου ότι δεν υπήρχαν άλλοι διεκδικητές. Διερωτήθηκε παράλληλα αν στις υπόλοιπες κυβερνητικές κατοικίες καταβάλλεται μεγαλύτερο ενοίκιο από αυτό του κ. Λυσσαρίδη και κατέληξε, λέγοντας ότι ο επίτιμος Πρόεδρος της ΕΔΕΚ «τυγχάνει ακριβώς της ίδιας μεταχείρισης που έχουν όλοι οι υπόλοιποι».

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.