Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 31 Δεκεμβρίου 2015 υπογράφηκε η νέα συμφωνία με την Jermyn Street Real Estate Fund IV LP για την υποβολή του τροποποιημένου Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) για την αξιοποίηση της «Αστήρ Παλλάς Βουλιαγμένης ΑΞΕ».
Η συμφωνία, όπως σημειώνεται, εξασφαλίζει την προσαρμογή του σχεδίου στη γνωμοδότηση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΠΕ28/2015) και διατηρεί το ίδιο τίμημα, ύψους 400 εκατ. ευρώ.
Η όλη διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016.
Η «Jermyn Street Real Estate Fund» εκπροσωπεί επενδυτές από την Τουρκία, το Αμπού Ντάμπι, το Ντουμπάι, το Κουβέιτ και άλλα Εμιράτα. 
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να λάβει περί τα 100 εκατομμύρια ευρώ από την εν λόγω συμφωνία ενώ τα υπόλοιπο ποσό θα πάει στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, στην οποία ανήκε το 85% των μετοχών του πολυτελούς ξενοδοχειακού συγκροτήματος. 

Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα φραγμό και όριο στην εκποίηση και παράδοση της χώρας

Ο κ. Λαφαζάνης καταγγέλλει την κυβέρνηση και το «αμαρτωλό», όπως το χαρακτηρίζει, ΤΑΙΠΕΔ, που «παραμονή πρωτοχρονιάς και στα μουλωχτά», υπέγραψαν τη νέα συμφωνία με την οποία «ξεπουλιέται για ένα ''κομμάτι ψωμί'' και με στόχο την τσιμεντοποίηση του, ο Αστέρας της Βουλιαγμένης, ένας παραθαλάσσιος χώρος, εγγύς των Αθηνών, απείρου φυσικού κάλους, από τους ομορφότερους της Μεσογείου», ... «και μάλιστα με ευτελέστατο τίμημα, που μόλις ξεπερνάει τα 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο».
 
«Το μέγα αυτό σκάνδαλο, το οποίο έρχεται μετά και το ξεπούλημα των περιφερειακών αεροδρομίων και τη μια προσφορά για τη φωτογραφική χαριστική μεταβίβαση του λιμανιού του Πειραιά, δείχνει ότι αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα φραγμό και όριο στην εκποίηση και παράδοση της χώρας στα πιο άγρια ξένα κερδοσκοπικά συμφέροντα και μάλιστα τρίτων κρατών. Είναι πρωτοφανές η κυβέρνηση Τσίπρα και το αμαρτωλό ΤΑΙΠΕΔ να θεωρούν ως μεταρρύθμιση τη μεταβίβαση και μάλιστα με χαριστικό τίμημα, στρατηγικών επιχειρήσεων, στρατηγικών υποδομών και στρατηγικών ακινήτων φιλέτων σε κρατικές επιχειρήσεις τρίτων χωρών. Διότι ο Αστέρας της Βουλιαγμένης μεταβιβάζεται-χαρίζεται σε κρατικά funds του Κουβέιτ, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και σε τουρκικά οικονομικά συμφέροντα» προσθέτει στη δήλωσή του ο επικεφαλής της ΛΑΕ και καταλήγει τονίζοντας:
 
«Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν αναγνωρίζουμε καμιά πολιτική εξουσιοδότηση, καμιά νομιμότητα και κανένα τετελεσμένο για τέτοιου είδους απαράδεκτες και σκανδαλώδεις εκποιήσεις, φωτογραφικού και χαριστικού χαρακτήρα και τονίζουμε ότι για αυτά τα πρωτοφανή σκάνδαλα θα αναζητηθούν και θα αποδοθούν όχι μόνο οι πολιτικές αλλά και οι ποινικές ευθύνες, οι οποίες είναι απαράγραπτες».
 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.