Το παραμύθι κυκλοφόρησε πρώτη φορά το 1999 και αποτελούνταν από δύο βιβλία -Το παραμύθι (σχήμα Α3) και τις οδηγίες (σχήμα Α4) για τους γονείς.
Στη Β' έκδοση τα δύο βιβλία ενώθηκαν σε ένα (σχήμα Α4).
Οι δύο πρώτες εκδόσεις ήταν ιδιωτικές.
Σήμερα κυκλοφορεί η Γ' έκδοση του από τις εκδόσεις "ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ".

Θέλουμε να δώσουμε ερεθίσματα στα παιδιά μας, από μικρή ηλικία να μπουν στον μαγικό κόσμο του σκακιού;
Να ένας πολύ καλός τρόπος, μέσα από το παραμύθι που επιμελήθηκε ο φίλος σκακιστής και προπονητής δάσκαλος σκακιού Κώστας Γιουβαντσούδης.
Ας το συστήσουμε σε φίλους. Και μην ξεχνάμε πως μέσα από το σκάκι τα παιδιά αποκτούν μεγαλύτερη συγκέντρωση και αυτοσυγκέντρωση στην μελέτη και στις επιδόσεις στα μαθήματά τους. Καθώς το σκάκι ενδυναμώνει μια σειρά ικανότητες όπως η κριτική σκέψη, η λογική ανάλυση, η μεθοδικότητα και προσοχή, αλλά και μια σειρά αξίες και συμπεριφορές όπως η σοβαρότητα, η αυτοκριτική στάση και η υπευθυνότητα.Έτσι το σκάκι δεν βοηθά μόνο στην ανάπτυξη της ευφυίας των παιδιών, αλλά και στο να αξιοποιούν την ευφυία τους για δημιουργικούς στόχους.Και όλα αυτά συνδυάζοντας την ευχαρίστηση που προσφέρει ένα παιχνίδι.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.