Διαγραφή "μαμούθ" των οφειλών του προς τράπεζες για δάνεια και πιστωτικές κάρτες πέτυχε δανειολήπτης που κατέφυγε στο Ειρηνοδικείο Αιγιαλείας χρησιμοποιώντας τον νόμο Κατσέλη.

Διεγράφη το 81,89% του χρέους του και το υπόλοιπο θα αποπληρωθεί με ευνοϊκούς όρους και δόσεις.

Η σχετική απόφαση του Ειρηνοδικείου Αιγιαλείας σε υπόθεση υπερχρεωμένου νοικοκυριού, διαγράφει χρέος συνολικού ποσού 267.040,51 ευρώ εκ του συνολικού οφειλόμενου ποσού από δάνεια και πιστωτικές κάρτες 326.040,51 ευρώ και απαλλάσσει τον δανειολήπτη, διασώζοντας την α’ κατοικία του από τον πλειστηριασμό, αφού τον υποχρεώνει να καταβάλει σε διάστημα 15 ετών με τμηματικές μηνιαίες καταβολές ύψους 250 ευρώ μόνο το ποσό των 59.000 ευρώ.

Η δικηγόρος Μαρία Μπιρπανάγου που ήταν και η συνήγορος του δανειολήπτη, αναφέρει σχετικά: "Η εν λόγω απόφαση αποδεικνύει ότι η ελληνική νομολογία κάνει πλέον δεκτό και αναγνωρίζει ως κύριο υπαίτιο των χρεών αυτών όχι τον δανειολήπτη αλλά την εκάστοτε τράπεζα, η οποία αφειδώς και χωρίς έλεγχο χορηγούσε δάνεια, η αποπληρωμή των οποίων από την πρώτη στιγμή φάνταζε αδύνατη.

Η ικανοποίηση του γραφείου μας είναι μεγάλη, διότι με την απόφαση αυτή, συμβάλλουμε στην δημιουργία μία νέας τάσης στην Νομολογία των Ελληνικών Δικαστηρίων εκ της οποίας θα ωφεληθούν πλείονες συμπολίτες μας".

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.