Η ζωή είναι απρόβλεπτη .... ο θάνατος πάντα αναπάντεχος.... τα λόγια δεν είναι παρά λόγια.
Αλλά η απώλεια αγαπημένου προσώπου χαρακώνει τις ψυχές και την καρδιά όσων μένουν πίσω.
Αισθάνθηκα πραγματικά αποσβολωμένος πριν λίγο όταν είδα στον τοίχο αγαπημένου φίλου και συναδέλφου να ανεβάζει ένα μαύρο φόντο.
Δεν καταλάβαινα τι μπορεί να έγινε .... μία μόλις μέρα πριν χάρηκα μια φωτο που έδειχνε τον φίλο μου Χρυσόστομο να χορεύει στη γαμήλια τελετή του και δίπλα να χορεύουν ευτυχείς οι γονείς του. Και οι δύο διακεκριμένοι επιστήμονες γιατροί, ο Βασίλης Παπανικολάου διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής Μεταμοσχεύσεων στο Ιπποκράτειο ΓΠΝΘ και η Βέα Μαργάρη Καθηγήτρια Παθολογίας-Αλλεργιολογίας στο ΑΠΘ.
Δεν γνωρίζω πως συνέβη το μοιραίο... η αλήθεια είναι ότι είχαμε χαθεί όταν συνταξιοδοτήθηκα και έπαψα να πηγαίνω στο Ιπποκράτειο.
Ξαφνική η απώλεια της Βέας, της πιο καλωσυνάτης γιατρού επιστημόνισσας που γνώρισα,  της γιατρού - ανθρώπου που νοιαζόταν ουσιαστικά για τους ασθενείς της, της γιατρού που δημιούργησε ένα υποδειγματικά οργανωμένο αλλεργιολογικό εργαστήριο, της φιλόζωης γιατρού που δεν υπήρχε μέρα που το πρωί και στο τέλος του ωραρίου της να μην ταΐσει της αδέσποτες γατούλες του προαύλιου χώρου του νοσοκομείου.
Δεν ξέρω ( αν και προσωπικά έχω χάσει όλα τα μέλη της πατρικής μου οικογενείας από χρόνια) πως θα μπορέσει ο αγαπημένος φίλος μου να αντιμετωπίσει την μεγάλη απώλεια.
Ίσως βοηθήσει που όλοι όσοι γνώρισαν τη Βέα θα καταθέσουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια και θα εκφράσουν την αληθινή οδύνη τους.
Χρυσόστομε και Βασίλη τα συλλυπητήριά μου.
Κα Μαργάρη ας είναι ελαφρύ το χώμα ....
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. Χρήστο τι είδηση είναι αυτή που διαβάζω μόλις τώρα??Δεν ξέρω αν αυτά που γράφω τα γ΄ραφω σωστά γτ τα νάτια μου είναι γεάμτα δάκρια....πόσο τον αγαπούσα αυτόν τον Άνθρωπο που λέγεται Μαργάρη Βέα, ήταν η αλλεργιολόγος χρόνια ΄τωρα, η προσήνεια της το πάθος της να βοηθάει τον συν΄λανθρωπο δεν ξερω τι άλλο να γ΄ραψω, δεν βλέπω καν τι γράφω, μόνο κλαίω από θλίψη που έφυγε αυτός ο γλυκός άνθρωπος,.....καλό της Ταξίδι και δύναμη στους δικους της!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφα λόγια και ζεστά ! Σε ευχαριστώ πολύ Χρήστο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εξαιρετική επιστήμων και ταυτόχρονα εξαιρετικός άνθρωπος. Κρίμα που χάθηκε τόσο νωρίς. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά της.
    Ένας ασθενής της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ25 Μαρτίου 2016 στις 2:20 μ.μ.

    Η απώλεια ενός προσώπου που γνώρισες στιγματίζει οδυνηρά τις καρδιές αυτών που σε συναναστράφηκαν και τότε πλέον αναγνωρίζονται περίτρανα τα προσόντα του.
    Συνάδελφε Βασίλη έμαθα καθυστερημένα την απώλεια της Βέας κουράγιο και θερμά συλλυπητήρια.
    Μιάς ακούραστης και δραστήριας συναδέλφου.Εργασθήκαμε μαζύ στην Παθολογική Πανεπιστημιακή Κλινική της Αλεξανδρούπολις τα δύσκολα χρόνια της Ειδικότητας.Ηταν σπουδία σαν επιστήμονας και σαν άνθρωπος .Ας είναι ελαφρύ το χώμα που την σκεπάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.