Σε απεργιακό κλοιό θα βρεθεί η χώρα, την Πέμπτη, λόγω της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό.

Ωστόσο, όπως κάθε φορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας, μία από το ΠΑΜΕ και μία από ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ.

Η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:30 στην Ομόνοια.

Αυτή τη φορά πάντως θα πραγματοποιηθεί και τρίτη συγκέντρωση στην οδό Μητροπόλεως 42 από ΓΣΕΒΕΕ (επαγγελματοβιοτέχνες) και η ΕΣΕΕ (έμποροι).

Και ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί στην απεργία της Πέμπτης!

Στην Αθήνα οι αγρότες

Και ενώ τα μπλόκα θα συνεχίσουν να κόβουν συνεχώς την Ελλάδα στα δύο, οι αγρότες ετοιμάζουν εντυπωσιακή παρουσία στις κινητοποιήσεις στην Αθήνα.

Ποιοι κλάδοι απεργούν

Από την εργασία τους απέχουν οι δικηγόροι μέχρι τη Δευτέρα.
Οι συμβολαιογράφοι μέχρι την Παρασκευή.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Προνοιακές Μονάδες, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ.
Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν επίσης οι ελευθεροεπαγγελματίες γιατροί, οι οδοντίατροι, οι φαρμακοποιοί και οι φυσικοθεραπευτές.
Απέχουν της συνταγογράφησης οι γιατροί.
Στην απεργία συμμετέχουν η ΠΟΕ-ΟΤΑ, η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, οι μηχανικοί και οι φοροτεχνικοί.
Απεργία διαρκείας ξεκινούν την Πέμπτη και οι αυτοκινητιστές.

Κλειστά τα βενζινάδικα

Κλειστά θα είναι και τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε όλη τη χώρα, όπως αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Τα Μέσα Μεταφοράς

Μεγάλη ταλαιπωρία αναμένεται να περάσουν οι επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αλλά και οι οδηγοί οχημάτων. Στους δρόμους δεν θα κινηθούν καθόλου:

Τρόλεϊ,
Τρένα,
Συρμοί του Προαστιακού
Ταξί

Στάσεις εργασίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στα υπόλοιπα Μέσα

Τα αστικά λεωφορεία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ (το βράδυ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 8 μ.μ.)
Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια από τις 10:00 έως τις 15:00. Το ίδιο ισχύει και για το Μετρό (δεν θα πραγματοποιεί δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο καθ όλη τη διάρκεια της μέρας)
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας έχοντας αναστείλει προσωρινά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων της, αποφάσισε νέα απεργία για την Πέμπτη και Παρασκευή 4 και 5 Φεβρουαρίου, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.
Δεκαέξι πτήσεις της Olympic Air ακυρώνονται, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ. Ο σύλλογος των τηλεπικοινωνιακών υπαλλήλων της ΥΠΑ, συμμετέχει στην απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με 4ωρη στάση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί από 8:00 έως 12:00.
Γενική 24ωρη απεργία των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη.

Την απόφαση να μείνουν κλειστά τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της 24ωρης γενικής απεργίας της 4ης Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος της πόλης.
Την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, ημέρα της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, τα καταστήματα της Θεσσαλονίκης δεν θα ανοίξουν ενώ στις 10.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Αριστοτέλους.
«Ζητούμε την αξιοπρέπεια και την επιβίωση μας και μόνο ενωμένοι το μπορούμε» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ).
Στα πλαίσια αυτά και ενώ αρχικά το Σωματείο καταστηματαρχών εστίασης Δήμου Θερμαϊκού κάλεσε για κλείσιμο των καταστημάτων του κλάδου μετά από απόφαση του Δ.Σ. συμμετέχει στην κινητοποίηση που εξήγγειλε η ΓΣΕΒΕΕ για τις 4 Φεβρουαρίου κλείνοντας τις επιχειρήσεις από τις 11.00 π.μ. - 13.00 μ.μ.

Λεωφορείο έχει ναυλώσει το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου Θερμαϊκού προκειμένου να μεταφερθούν εργαζόμενοι και να συμμετάσχουν στις διαδηλώσεις της Θεσσαλονίκης. Θα ξεκινήσει μπροστά από το Δημαρχείο στις 9.30 πμ. 
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.