Η Αυστρία, η Σλοβενία, η Κροατία, καθώς και η υπό ένταξη πΓΔΜ παραβιάζουν εδώ και μέρες Ευρωπαικές και Διεθνείς Συνθήκες, καθώς και την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαικού Συμβουλίου σχετικά με  τους πρόσφυγες.
Η ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα, κατέθεσε σχετική ερώτηση στην Ευρωπαική Επιτροπή, προκειμένου να εκκινήσουν, οι προβλεπόμενες από τις Συνθήκες διαδικασίες  επιβολής κυρώσεων σε βάρος των χωρών αυτών που μονομερώς εφαρμόζουν ημερήσιες ποσοστώσεις για την είσοδο των προσφύγων, κρατώντας επί της ουσίας τα σύνορα τους κλειστά.

Ακολουθεί η Ερώτηση:

«Στις  19/02 η Αυστρία εφήρμοσε, κατά παράβαση των Ευρωπαϊκών και Διεθνών Συνθηκών καθώς και των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου (18-19/02), μέτρα ημερήσιων ποσοστώσεων για την είσοδο προσφύγων στο αυστριακό έδαφος. Απόφαση που υιοθετήθηκε, και από Κράτη Μέλη, όπως η Σλοβενία και η Κροατία ή υπό ένταξη, όπως η πΓΔΜ.

Λαμβάνοντας υπόψη:
-ότι οι εν λόγω μονομερείς αποφάσεις δεν απαντούν στην παγκόσμια πρόκληση του προσφυγικού, παραβιάζουν τις αρχές της Αλληλεγγύης, του καταμερισμού του βάρους και των υποχρεώσεων, υποσκάπτουν τα θεμέλια και τη διαδικασία της ευρωπαϊκής ενοποίησης και εκτρέφουν ακραία εθνικιστικά στοιχεία.
-ότι δεν νοείται ενωμένη Ευρώπη, χωρίς απόλυτο σεβασμό στους κοινούς αγώνες, στις κοινές ευθύνες και στις κοινές δεσμεύσεις.
-ότι τέτοιοι συνοριακοί περιορισμοί δεν συνάδουν με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, τη Σύμβαση του 1951 για το Καθεστώς των Προσφύγων και το Πρωτόκολλο του 1967, που επιβάλλουν, μεταξύ άλλων, την υποχρέωση της χωριστής/ατομικής εξέτασης του καθεστώτος του πρόσφυγα για κάθε έναν από τους αιτούντες
-τον κίνδυνο εγκλωβισμού στην Ελλάδα εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών σε συνθήκες πρωτοφανούς ανθρωπιστικής κρίσης
-τις παλαιότερες δηλώσεις του καγκελάριου της Αυστρίας,Faymann (14/09/2015) με τις οποίες ζητούσε «να υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις στα Κράτη–μέλη που δεν δείχνουν αλληλεγγύη στο προσφυγικό».

Ερωτάται η Επιτροπή:

Πότε σκοπεύει να εκκινήσει τις προβλεπόμενες από τις Συνθήκες διαδικασίες "λόγω παραβάσεως" και την επιβολή κυρώσεων σε βάρος των χωρών που παραβιάζουν την Ευρωπαϊκή νομοθεσία;»
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.