Την τελευταία του πνοή άφησε ο σκηνοθέτηςΚώστας Κουτσομύτης, το μεσημέρι της Πέμπτης. Νοσηλευόταν στο «Σισμανόγλειο» και αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Γεννήθηκε στα Γρεβενά, στις 20 Σεπτεμβρίου του 1938, και σπούδασε κινηματογράφο στην Ανώτατη Σχολή Κινηματογράφου στης Βιέννης.

Η πρώτη του ταινία μικρού μήκους έκανε το «ντεμπούτο» της το 1965, ενώ στα πρώτα του βήματα εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη στην Φίνος Φιλμ.

Επρόκειτο για έναν από τους σημαντικότερους δημιουργούς της ελληνικής τηλεόρασης,έχοντας μεταφέρει πολλά λογοτεχνικά έργα.

Για την ελληνική τηλεόραση σκηνοθέτησε μεταξύ άλλων: Εκείνος κι εκείνος, Τερέζα Βάρμα Δακόστα, Καπνισμένος ουρανός, Κίτρινος φάκελλος, Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά, Η εκτέλεση, Πρόβα Νυφικού, Η αγάπη άργησε μια μέρα, Ο μεγάλος θυμός, Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες, Τα παιδιά της Νιόβης, Ματωμένα Χώματα, Οι μάγισσες της Σμύρνης.

Το 1992, η τηλεοπτική σειρά «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά» κέρδισε το βραβείο σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ τηλεοπτικών Παραγωγών. Ακολούθησαν άλλα οκτώ βραβεία για την ίδια σειρά.

Έξι χρόνια αργότερα κατέκτησε το βραβείο σκηνοθεσίας στα Τηλεοπτικά Βραβεία Πρόσωπα για την σειρά «Η αγάπη άργησε μια μέρα».

Διακρίσεις κέρδισαν και οι σειρές «Ύστερα ήρθαν οι μέλισσες», «Τα Παιδιά της Νιόβης» και οι «Η Μάγισσες της Σμύρνης».

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.