του ακτιβιστή

Απομονωμένος φέρεται να βρίσκεται ο Δήμος Θερμαϊκού, και ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαυρομάτης, μετά την χθεσινή απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης για δημιουργία κέντρου φιλοξενίας προσφύγων στην περιοχή του έλους στα τσαΐρια της Περαίας, αλλά και μετά τις δύο συνεντεύξεις του Δήμαρχου Θέρμης κ. Θόδωρου Παπαδόπουλου και επικεφαλής της Συμπολιτείας Θερμαϊκού κ. Κουζινόπουλου που παραχωρήθηκαν στον ραδιοφωνικό σταθμό "στο κόκκινο" στην πρωινή εκπομπή του Απόστολου Λυκεσά. Και οι δύο παρ' ότι αναγνωρίζουν την ακαταλληλότητα του χώρου, ευελπιστούν πως με την βοήθεια του Στρατού ΑΜΕΣΑ θα γίνουν τα αναγκαία αποστραγγιστικά έργα και θα δημιουργηθούν οι αναγκαίες υποδομές (ύδρευση, αποχέτευση, ηλεκτρικό κλπ) ώστε να διαβιούν οι πρόσφυγες σε ένα "υποφερτό" περιβάλλον (όπως ειπώθηκε).


Βέβαιος φαίνεται να είναι ο Δήμαρχος Θέρμης για την προτεινόμενη τοτοθεσία στα απώτερα της Θέρμης και πλησίον στον πολεοδομικό ιστό της Περαίας. Θεώρησε ότι είναι αρκετά μακριά από την Περαία (μίλησε για 1,5 χιλιόμετρο), διαφώνησε ότι θα είναι το μεγαλύτερο camp στη Μακεδονία και "πιθανολόγησε" ότι η δεύτερη πρόταση της απόφασης του Δημοτικού συμβουλίου Θέρμης για το παλιό στρατόπεδο του Σέδες θα απορριφθεί από την στρατιωτική ηγεσία. Ενδεχόμενα όπως είπε να μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μέρος του στρατοπέδου (σε κάποια άκρη όπως επεξήγησε) έκτασης περίπου 100 στρεμμάτων, σαφώς μικρότερη από τα 600 στρέμματα των τσαϊριών στην Περαία.


Προβληματισμένος φέρεται να είναι ο κ. Κουζινόπουλος για τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στον βούρκο των Τσαϊριών αλλά με δεδομένο πως δεν μπορεί ελλείψει προτάσεων της Τεχνικής Υπηρεσίας να προτείνει κάποιον καταλληλότερο χώρο (που όμως γνωρίζει ότι υπάρχουν πολλοί στα όρια του Δήμου Θερμαϊκού) φαίνεται να πείθεται από τη διαβεβαίωση του κ. Παπαδόπουλου (εκείνος τονίζει ότι αποτελεί διαβεβαίωση του ΥΠΕΣ) πως είναι ευνοϊκός όσον αφορά την επιβίβαση των προσφύγων στα αεροπλάνα από το διπλανό αεροδρόμιο Μακεδονίας κατά την πιθανή (όπως θεωρούν) μεταφορά τους σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης. Δεν υποδεικνύει χώρος από τους υπάρχοντες στον Θερμαϊκό αναμένοντας τις πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής «Ας κάνει η δημοτική αρχή τη σχετική προεργασία, ας αναζητήσει τους χώρους και ας φέρει σχετική πρόταση στο δημοτικό συμβούλιο και τότε σίγουρα θα υπάρξει και η δική μας τοποθέτηση», συμπλήρωσε.

Η κατα πάσα πιθανότητα ταύτιση με την πρόταση Παπαδόπουλου του κ. Κουζινόπουλου τεκμαίρεται από τον χαρακτηρισμό ως "ακατανόητης" της αντίδρασης του Γιάννη Μαυρομάτη να αποτρέψει την δημιουργία του κέντρου στα τσαΐρια γιατί "ο συγκεκριμένος χώρος ανήκει στον Δήμο Θέρμης και εμάς δεν μας πέφτει λόγος" όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ακούστε την συνέντευξη του Δημάρχου Θέρμης κ. Θόδωρου Παπαδόπουλου:



Ακούστε τη συνέντευξη του κ. Σπύρου Κουζινόπουλου:



* Οι φώτο είναι από το έλος των τσαϊριών .... φωτορεπορτάζ του απαράδεκτου χώρου που θα "αναταχθεί" όπως ισχυρίζονται, θα δημοσιεύσουμε αργότερα σήμερα.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Κουζινόπουλε, πάντα στην αντιπολίτευση θα είσαι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουζινόπουλε, ειναι ντροπή να ισοβαθμίζεις τους οικονομικούς μετανάστες με τους πρόσφυγες του 1922!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η θέρμη ξεφορτώνεται τεχνηέντως το πρόβλημα και το φορτώνει στις πλάτες της Περαίας.
    Εφόσον είναι τόσο πονόψυχοι εκεί στην Θέρμη ας δεχθούν τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες στο ένα χιλιόμετρο από την Θέρμη, όπως θέλουν να κάνουν και στην Περαία, λες και δεν ξέρουν οτι τα όρια του δήμου τους είναι ουσιαστικά μέσα στον αστικό ιστό της περαίας.
    Με ξένα κόλλυβα κηδεία. ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.