Άρωμα από τις έντονες και αγχώδεις ημέρες του καλοκαιριού του 2015 αναδίδεται στην ελληνική οικονομία, στον απόηχο της δήλωσης Ρέγκλινγκ ότι η ρευστότητα στην Ελλάδα "γίνεται για άλλη μια φορά οριακή".

Η κυβέρνηση, μετά τα ταμειακά διαθέσιμα τωνΝοσοκομείων και του ΟΑΕΔ, ζήτησε χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ και από το ελληνικό Κοινοβούλιο, ώστε να διασφαλίσει ότι θα μπορέσει να καλύψει τις τρέχουσες ανάγκες.

Την περασμένη Πέμπτη εστάλη έγγραφο προς τα Νοσοκομεία της χώρας, καλώντας τα να μεταφέρουν τα ταμειακά διαθέσιμά τους σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τη Μ. Δευτέρα ακολούθησε παρόμοιο έγγραφο προς τον ΕΟΠΥΥ.

Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι το μεσημέρι της Μ. Δευτέρας η κυβέρνηση ζήτησε και από τη Βουλή να μεταφέρει τα αποθεματικά της στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, έδωσε την έγκριση, επισημαίνοντας ότι, αν αυτό είχε γίνει από πέρυσι, το Ταμείο της Βουλής θα είχε ενισχυθεί με 1,5 εκατ. ευρώ από τις αποδόσεις. Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε αρνηθεί να υλοποιήσει αντίστοιχο αίτημα.

Η Βουλή θα μεταφέρει σε λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδας 67 εκ. ευρώ και θα κρατήσει στα ταμεία της 10 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος καταγγέλλει, αναφορικά με τα αποθεματικά του ΕΟΠΥΥ, ότι η διοίκηση του Οργανισμού αναμένεται να αποφασίσει σε έκτακτη συνεδρίασή τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ, προκειμένου να καλύψει ανάγκες του κράτους, επικαλούμενη την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου του 2015.


Οργή από Ζωή

Έντονη αντίδραση από την πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφορικά με την απόφαση του Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση να παραχωρήσει τα ταμειακά διαθέσιμα του κοινοβουλίου στην Τράπεζα της Ελλάδος.

«Τα αποθεματικά-ταμειακά διαθέσιμα της Βουλής είναι για την κοινοβουλευτική λειτουργία του πολιτεύματος, όχι για τα δόντια Κυβ/σης-δανειστών», έγραψε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι το καλοκαίρι όταν της είχε ζητηθεί ενώ ήταν Πρόεδρος της Βουλής να παραχωρήσει τα ταμειακά διαθέσιμα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε αρνηθεί.
http://admin.noz.gr/Uploads/zoi%202504.jpg

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.