Το Συμβούλιο Εφετών στην Αθήνα απέρριψε το αίτημα της κυπριακών Αρχών για έκδοσης του Προέδρου της Helector, Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο. Οι κυπριακές διωκτικές αρχές ζητούσαν την έκδοσή του στην Κύπρο σε σχέση με τη διερευνώμενη υπόθεση που αφορά το ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης. 

«Θα αναμένουμε το πλήρες κείμενο της απόφασης με το σκεπτικό για καθορισμό των επόμενων μας βημάτων», δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση. 

Εναντίον του κ. Μπόμπολα διερευνώνται τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της συνωμοσίας για καταδολίευση, του δεκασμού δημοσίου λειτουργού, πλαστογραφία, δόλια ιδιοποίηση ή τήρηση ψευδών λογαριασμών, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου και ενεργός δωροδοκία οικείων δημοσίων αξιωματούχων. 

Η υπόθεση έχει παραπεμφθεί εκ νέου ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στη βάση του νέου κατηγορητηρίου έχει οριστεί για τις 15 Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το δικαστήριο δέχθηκε την επιχειρηματολογία των συνηγόρων του κ. Μπομπολα ότι τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται τελέστηκαν Ελλάδα και όχι στην Κύπρο. Πρόσθετα, ήρθη και ο περιορισμός εξόδου από τη χώρα. Εντός 24ωρων ο Εισαγγελέας έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση αλλά δεδομένης της θετικής του εισήγησης για τη μη έκδοση θεωρείται απίθανο. Η δικογραφία διαβιβάστηκε στην εισαγγελία πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθεί κατά πόσον ο κ. Μπόμπολας τέλεσε τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται από τις κυπριακές Αρχές. 

Στην ακρόαση ενώπιον του Συμβουλίου Εφετών στις 20 Μαΐου, ο κ. Μπόμπολας ανέφερε ότι είναι Έλληνας πολίτης και επιθυμεί να δικαστεί στην Ελλάδα για οικογενειακούς και επαγγελματικούς λόγους, όπως είπε. 

Παρακολουθεί τις εξελίξεις η Αστυνομία 

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης κληθείς να αναφέρει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπόθεση των Μπουλούτα και Φόρου είπε: «Εκείνο το οποίο μπορώ να πω σε αυτό το στάδιο είναι ότι όντως για τα συγκεκριμένα πρόσωπα η κατάσταση παρακολουθείται. Υπάρχει συνεχής συνεργασία και επικοινωνία των ανακριτών με τη Νομική Υπηρεσίας και το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, καθώς και με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, έχοντας υπόψη ότι υπάρχει μια σοβαρή εκκρεμότητα». 

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει νεότερο το οποίο μπορεί να ανακοινωθεί, για να σημειώσει ότι «σίγουρα είναι ένα θέμα, το οποίο οι ανακριτές το παρακολουθούν πολύ προσεκτικά». 

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.