Την διαμαρτυρία του για τη δημιουργία χώρου φιλοξενίας προσφύγων εκφράζει, με γραπτή του δήλωση, ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Πέτρος Σούλας, επισημαίνοντας ότι δεν προηγήθηκε καμία ενημέρωση του δήμου.

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, o κ. Σούλας διευκρίνισε ότι πρόκειται για νοικιασμένο χώρο που βρίσκεται σε απόσταση πεντακοσίων μέτρων από τις φυλακές των Διαβατών, στα όρια μεταξύ των Δήμων Κορδελιού – Ευόσμου και Αμπελοκήπων – Μενεμένης. «Το μεσημέρι επισκέφθηκα ο ίδιος το χώρο όπου έφταναν εκείνη την ώρα πρόσφυγες, τη στιγμή που συνεχίζονται οι εργασίες» είπε και ανέφερε ότι από την ενημέρωση που είχε από το πολιτικό προσωπικό που τοποθετήθηκε στη δομή, «προκύπτει πως εκεί θα φιλοξενηθούν χίλιοι πρόσφυγες και μετανάστες για χρονικό διάστημα έξι μηνών, μέχρι να μεταφερθούν σε άλλα σημεία της χώρας». Ενημέρωση για το θέμα θα γίνει αύριο Πέμπτη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Επεισόδια στο Ωραιόκαστρο

Ένταση επικράτησε την Τετάρτη στο κέντρο προσφύγων στις αποθήκες Φέσσα στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, μια ομάδα Σύρων συνεπλάκησαν με μια ομάδα Αφγανών, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.
Τρεις Αφγανοί τραυματίστηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.