Πρόγραμμα Καλοκαιρινής Φύλαξης παιδιών με δημιουργική απασχόληση για παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών πρόκειται να λειτουργήσει, oπως κάθε χρόνο ο Δήμος Θέρμης. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από τα «ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ & ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ», το νομικό πρόσωπο του Δήμου Θέρμης με αρμοδιότητα την άσκηση της Κοινωνικής Πολιτικής.

Τα παιδιά θα φιλοξενήσουν το 2ο Δημοτικό Σχολείο Τριλόφου, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρδίας, το δημοτικό Σχολείο Βασιλικών, το Δημοτικό Σχολείο Ν. Ρυσίου που αποτελούν πιστοποιημένους χώρους Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης, που σύντομα θα πιστοποιηθεί ως ΚΔΑΠ.

Τα παιδιά ανάλογα την ηλικία τους χωρίζονται σε ομάδες και ακολουθούν συγκεκριμένο πρόγραμμα με θεματικές ενότητες ανάλογα με τα ενδιαφέροντά τους, όπως αθλήματα στίβου, ποδόσφαιρο, βόλεϊ, μπάσκετ, ρυθμική και ενόργανη γυμναστική, Ομαδικά παιχνίδια άθλησης και ψυχαγωγίας, Παραδοσιακούς & Μοντέρνους Χορούς, Μουσικοκινητική & Ψυχοκινητική Αγωγή, Εργαστήρια Πληροφορικής, Περιβαλλοντικά θέματα, Καλλιτεχνικά εργαστήρια (ζωγραφική, χειροτεχνίες, πηλοπλαστική, κολλάζ, κατασκευές με υλικά ανακύκλωσης κ.ά.) δραματοποίηση παραμυθιού, ελεύθερο παιχνίδι, Προγράμματα Αγωγής Υγείας και υγιεινής διατροφής, Προβολή ταινιών & Επιτραπέζια παιχνίδια.

Στην Καλοκαιρινή Φύλαξη παιδιών με δημιουργική απασχόληση συμμετέχουν Γυμναστές, Εικαστικοί, Δάσκαλοι Θεατρικού Παιχνιδιού, Μουσικοί, Δάσκαλοι χορού, Νηπιαγωγοί, Πληροφορικοί, Προσωπικό Καθαριότητας, Εξωτερικοί Ειδικοί Συνεργάτες.
Το πρόγραμμα και φέτος θα εμπλουτιστεί με την ενσωμάτωση μίας σειράς βιωματικών δραστηριοτήτων με θέμα την κλιματική αλλαγή σε συνεργασία με την ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. στο πλαίσιο του έργου ΕΥΔ2015 - Το μέλλον που θέλουμε – Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του προγράμματος EuropeAid. Παράλληλα, το νομικό πρόσωπο εξασφάλισε τη συνεργασία με την AIESEC, μέσω του Προγράμματος Young Power In Action, για χρονικό διάστημα δύο μηνών περίπου. Τρεις αγγλόφωνοι εθελοντές φοιτητές θα δραστηριοποιηθούν στις θεματικές ενότητες Περιβάλλον, Διατροφή.

Η Καλοκαιρινή Φύλαξη αποτελεί συνέχεια του Προγράμματος Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών το οποίο λειτουργεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και χρηματοδοτείται μέσω της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» ΕΣΠΑ. Γίνονται δεκτά παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου και φιλοξενούνται παιδιά μέσω του προγράμματος εντελώς δωρεάν αλλά και παιδιά με τροφεία. Λειτουργούν από 1η Σεπτεμβρίου έως 31 Ιουλίου κάθε χρόνο, ενώ Χριστούγεννα, Πάσχα και Καλοκαίρι συνεχίζονται τα δημιουργικά εργαστήρια σε πρωινά τμήματα.

Σκοπός των ΚΔΑΠ είναι να έχουν όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας, πρόσβαση σε χώρους δημιουργίας κοντά στην οικογένεια, το σπίτι, τη γειτονιά, να συναναστρέφονται με συνομηλίκους και να καθοδηγούνται από εξειδικευμένο προσωπικό σε δράσεις που τα κάνουν χαρούμενα, ταιριάζουν στην ηλικία τους και αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους. Γι’ αυτό η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής συνεχίζεται με σκοπό να ενισχυθούν αυτές οι δομές κοινωνικής και οικογενειακής προστασίας και να εξασφαλισθούν και άλλοι χώροι Δημιουργικής Απασχόλησης που θα καλύψουν την ανάγκη για φροντίδα και πρόνοια των παιδιών και των γονέων του δήμου Θέρμης.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα της καλοκαιρινής φύλαξης και αιτήσεις συμμετοχής μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία της διοίκησης στον Τρίλοφο, τηλ. επικοινωνίας 2392 330 214, 219 & 213.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.