Σε πρόσφατη επίσκεψη στο Λονδίνο, μια από τις δραστηριότητες που χαρήκαμε ιδιαίτερα ήταν η μετακίνησή μας την ημέρα των Χριστουγέννων (ως γνωστόν όλες οι δημόσιες συγκοινωνίες αργούν την 25η Δεκεμβρίου) με ποδήλατα που νοικιάσαμε από εταιρεία με στάσεις ποδηλάτων σε όλη σχεδόν την πόλη.

Με ειδικά διαμορφωμένες διαδρομές για ποδηλάτες και χαρακτηριστική σήμανση επί των οδοστρωμάτων και με τη βοήθεια πολύ κατατοπιστικών χαρτών ( ή με apps μέσω των εύχρηστων πλέον smartphones) είναι απόλαυση η μετακίνηση και επίσκεψη των πολλών αξιοθέατων της Βρετανικής πρωτεύουσας.

Να όμως που οι Εγγλέζοι δεν φαίνεται να μένουν εκεί. Τι ετοιμάζουν για το 2017;;;

Όπως πληροφορούμαστε από το διαδίκτυο σχεδιάζεται να δοθεί σε κυκλοφορία υπόγειο δίκτυο για ποδηλάτες !!! Ναι καλά ακούσατε ...

Τα σχέδια της υπόγειας γραμμής στο Λονδίνο έχουν ήδη παρουσιαστεί στο κοινό και το project αυτό έχει βραβευθεί ως ενα απο τα καλύτερα αστικά projects. Σκοπός του σχεδιασμού και της υλοποιησής ενός τέτοιου έργου είναι να γίνει το Λονδίνο μια ασφαλής πόλη για τους ποδηλάτες.


Το project θα κάνει χρήση των υπόγειων γραμμών που για κάποιους λόγους δεν χρησιμοποιούνται από τον undergaround. Η λειτουργία πλέον θα είναι αποκλειστικά για ποδήλατα και για πεζούς. Κατα μήκος των γραμμών αυτών θα υπάρχουν χώροι αναψυχής και εστιατόρια για ξεκούραση. Σε κάποια σημεία θα υπάρχουν σταθερά ποδήλατα για στατική χρήση, συνδεδεμένα με το ηλεκτρικό δίκτυο των υπόγειων γραμμών, σαν πηγή ενέργειας φιλική προς το περιβάλλον…φουτουριστικο (και για εκπαιδευτικό σκοπό)!!!.


Το σύστημα θα συνδέεται με τις υπέργειες διαδρομές για ποδηλάτες, θα μειώσει το κυκλοφοριακό και θα βοηθήσει το περιβάλλον σε μεγάλο βαθμό και φυσικά θα υπάρχει μεγάλη δυναμική για οικονομικά ωφέλη στην πόλη του Λονδίνου, με την χρήση της κάρτας για μετακινήσεις της γνωστής OYSTER.

Αυτό σημαίνει κοινωνική πρόοδος
Αυτό σημαίνει φροντίδα για τον πολίτη
Αυτό σημαίνει τελικά ποιότητα ζωής

Είπατε τίποτα πολιτικοί του κ@λου, εδώ στο Ελλαδιστάν ;
Και να δεις που η Αγγλία δεν είναι στο ευρώ και θέλουν μάλιστα να βγουν και από την ΕΕ ....
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.