ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ-ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 
Πέμπτη 26 Μαίου στις 7μμ στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων


Αφού ψήφισε τα βάρβαρα μέτρα του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού, η νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, προχώρησε την Κυριακή στην ψήφιση νέων επαίσχυντων μέτρων: α) φορολογικά χαράτσια 1,84 δις (αύξηση του ΦΠΑ που επιβαρύνει δραματικά το λαϊκό εισόδημα, με το κύριο βάρος στα είδη διατροφής μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι κ.λπ.  που είναι ήδη απ’ τα πιο ακριβά στην ΕΕ, στις μετακινήσεις, με άμεσες αυξήσεις στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Επίσης, αυξάνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης σε υγραέριο, πετρέλαιο θέρμανσης και κηροζίνη χτυπώντας τα λαϊκά νοικοκυριά που ήδη πολλά δεν έχουν καθόλου θέρμανση! Αυξήσεις επίσης προκύπτουν σε πετρέλαιο κίνησης και αμόλυβδη βενζίνη, τσιγάρα, μπίρα, τυχερά παιχνίδια, τέλη ταξινόμησης αυτοκινήτων κ.λπ., β) την παράδοση στους “γύπες” όλων των δανείων (“κόκκινων” και “πράσινων”!), γ) το ξεπούλημα–εξπρές της δημόσιας περιουσίας υποθηκεύοντας τη χώρα για τα επόμενα 100 χρόνια, αλλά και δ) τον “δημοσιονομικό κόφτη” που αυτοματοποιεί την μνημονιακή αιωνιότητα! Στην πραγματικότητα, συμφώνησαν να κάνουν ακόμα χειρότερο το 3ο Μνημόνιο, να το μετατρέψουν σε ένα 4ο, νέο Μνημόνιο χωρίς ημερομηνία λήξης. Συμφώνησαν στην ολοκλήρωση του μνημονιακού εγκλήματος σε βάρος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.
Η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκαλύψει το νέο έγκλημα με τη δήθεν  «απόφαση για το χρέος» το οποίο είναι ένα ακόμη μεγάλο ψέμα! Με μια ελληνική οικονομία εξαρθρωμένη και υπό κατάρρευση  και με τα Μνημόνια, κανένα χρέος δεν είναι «βιώσιμο». 
Σύντομα θα πρέπει η κυβέρνηση να νομοθετήσει νέο θεσμικό πλαίσιο για την ουσιαστική απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, την κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων και το χτύπημα/ξερίζωμα της συνδικαλιστικής δράσης.

Παράλληλα συνεχίζονται αμείωτα οι διακοπές παροχής ρεύματος και υδροδότησης από ΔΕΗ και ΕΥΑΘ, η ανεργία αυξάνει ενώ οι εργαζόμενοι βιώνουν ένα εργασιακό μεσαίωνα με μειώσεις μισθών, ελαστικά ωράρια, απλήρωτη και μαύρη εργασία μετατρεπόμενοι σε δουλοπάροικους.




Δεν θα υποταχθούμε στα μνημόνια διαρκείας – θα τα ανατρέψουμε  με μαζικούς, αποφασιστικούς, μαχητικούς αγώνες!
-Ενημερώστε μας άμεσα σε περίπτωση κομμένου ρεύματος, νερού, απειλής κατάσχεσης σπιτιού, πρόστιμα ΟΑΣΘ, εργοδοτικές αυθαιρεσίες-απλήρωτη ή μαύρη εργασία, μη καταβολή μισθών ή δώρων  κτλ.
σττηλέφωνο:2310265730,    στο email: epitropidrasis@gmail.com
Συνέλευση της Επιτροπής: Πέμπτη 26 Απρίλη, 7μμ  στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων, για να συναποφασίσουμε τις επόμενες δράσεις
Για όλα τα παραπάνω, αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία της περιοχής  μας πρέπει να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να δράσουμε ομαδικά και συντονισμένα, για να επιβάλλουμε τις δικές μας λύσεις:
·  Απαγόρευση των  κατασχέσεων  κατοικιών και  καταθέσεων.
·  Κανένα σπίτι χωρίς, τροφή, ρεύμα, νερό και θέρμανση. Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων και υδροδοτήσεων.
·  Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
·  Διαγραφή ολόκληρου του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε τη ζωή μας.
·  Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.
·  Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.