33Ο νεοναζί του Νορδικού Αντιστασιακού Κινήματος έκαναν παρέλαση στη πόλη Borlänge, της επαρχίας Dalarna, της Σουηδίας. Οι ναζιστές προσπάθησαν να συσπειρώσουν, για την πορεία αυτή, ναζιστές από τις γειτονικές χώρες αλλά δεν κατάφεραν να τους κινητοποιήσουν.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης τους μια μαύρη γυναίκα, μέλος της Πρωτουβλίας του Dalarna ενάντια στο Ρατσισμό, στάθηκε μπροστά τους με τη γροθιά της υψωμένη.

Δόξα και τιμή σε αυτή τη μαύρη γυναίκα. Η κίνησή της ας γίνει παράδειγμα μίμησης αντίστασης στο φασισμό. Να αντισταθούμε στους φασίστες όπως μπορούμε, χωρίς όμως να δειλιάζουμε.

Και αντίσταση στο φασισμό δεν είναι ο μαχητικός αντιφασισμός αλλά κάθε πράξη που στρέφεται από ενάντια στις διακρίσεις και την καταπίεση.Η φωτογραφία είναι του David Lagerlöf για το expo.se


πηγή
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.