Δεύτερη δικαστική “ήττα” για την Johnson & Johnson σχετικά με το ταλκ της, το οποίο έχει καταγγελθεί πως είναι καρκινογόνο. Η εταιρεία αυτή τη φορά πρέπει να πληρώσει 55 εκατομμύρια δολάρια σε γυναίκα που ισχυρίζεται πως έπαθε καρκίνο των ωοθηκών λόγω της χρήσης του προϊόντος.

Τέσσερις μήνες πριν, ο αμερικανικός κολοσσός υποχρεώθηκε από δικαστήριο του Μιζούρι να πληρώσει 72 εκατομμύρια δολάρια, σε συγγενείς γυναίκας που πέθανε από καρκίνο στα γεννητικά όργανα, ο οποίος αποδόθηκε στην χρήση του ταλκ επί 40 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες χιλιάδες ακόμη γυναίκες έχουν καταθέσει μηνύσεις στην εταιρεία για τον ίδιο λόγο, καθώς υποστηρίζουν πως δεν υπήρχε καμία ενημέρωση πως η χρήση του ταλκ στα γεννητικά όργανα θα μπορούσε να αποβεί επικίνδυνος για τη ζωή τους.

Η εταιρεία αναμένεται να ασκήσει έφεση.


Η εκπρόσωπός της δήλωσε πως 30 χρόνια έρευνας, δεν έχουν δείξει πως το προϊόν σχετίζεται με την εμφάνιση καρκίνου και ότι η Johnson & Johnson δίνει πάντα ιδιαίτερη προσοχή στην ασφάλεια των προϊόντων της.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.