Ερωτήματα δημιουργούνται για τις συνθήκες του τροχαίου συμβάντος στην Αττική Οδό, όπου έχασε τη ζωή του ο εκδότης της εφημερίδας Ακρόπολη Παναγιώτης Μαυρίκος, εκ των κατηγορουμένων για την υπόθεση των εκβιασμών. Το αυτοκίνητο, ένα Πόρσε Καγέν που φερόταν να ανήκει στη σύζυγό του, ανεφλέγη από άγνωστη αιτία και ο οδηγός του οχήματος απανθρακώθηκε.

Το βέβαιο είναι ότι δεν υπήρξε τροχαίο δυστύχημα, γεγονός που αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την ανάφλεξη του αυτοκινήτου.

 Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιο αξιωματικό, στο βίντεο από την κάμερα της Αττικής Οδού φαίνεται ότι το πολυτελές τζιπ σταματάει στην άκρη του δρόμου, στην αριστερή πλευρά του ρεύματος κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, ενώ έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Σύμφωνα με μία μαρτυρία στους άνδρες της Τροχαίας, οι οποίοι έφτασαν πρώτοι στο σημείο, το όχημα πήρε φωτιά εν κινήσει και στη συνέχεια σταμάτησε αριστερά όπου ακούμπησε στο στηθαίο, με αποτέλεσμα, πιθανότατα, να εγκλωβιστεί ο οδηγός και να βρει τραγικό θάνατο. Στον τόπο  έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, το οποίο έσβησε τη φωτιά, αλλά το όχημα, ήδη, είχε σχεδόν καταστραφεί και ο οδηγός είχε απανθρακωθεί.

Το όχημα εξετάζεται από συνεργείο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, προκειμένου να εξακριβωθεί τι προκάλεσε την πυρκαγιά και εάν πρόκειται για δολιοφθορά ή άλλη αιτία, ενώ την έρευνα για την υπόθεση έχει αναλάβει η Ασφάλεια Αττικής


Κάηκε ζωντανός ο εκδότης της «Ακρόπολης» - Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο εκδότης βρήκε φρικτό θάνατο - Πλήρως απανθρακωμένος ο 42χρονος - Στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας θα σταλεί η σορός του - Γιατί δεν επετράπη στη μητέρα και τη σύζυγό του να κάνουν έμμεση, ανεπίσημη αναγνώριση του νεκρού

Οι αξιωματικοί του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής μαζί με τους συναδέλφους τους της Δίωξης Εκβιαστών έχουν τον πρώτο λόγο στις έρευνες για την υπόθεση του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου, ο οποίος βρήκε φρικτό θάνατο το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν κάτω από άγνωστες συνθήκες το πολυτελές τζιπ που οδηγούσε τυλίχθηκε στις φλόγες. Το βασικό σενάριο που εξετάζεται έως αυτή την ώρα είναι αυτό της δολιοφθοράς στο αυτοκίνητο του εκδότη και οι έρευνες στρέφονται και γύρω από τα πρόσωπα που θα μπορούσαν να βρίσκονται πίσω από αυτή, τόσο ως φυσικοί., όσο κυρίως ως ηθικοί αυτουργοί. 

Τόσο οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ο 42χρονος εκδότης βρήκε το θάνατο, όσο και οι πρόσφατες αποκαλύψεις που τον έφεραν ενώπιον της Δικαιοσύνης κατηγορούμενο ως βασικό μέλος του κυκλώματος «εκβιαστών- δημοσιογράφων», ενισχύουν την εκδοχή ότι ο θάνατός του δεν ήταν συνέπεια ατυχήματος. Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εξετάζουν ως βασικό σενάριο αυτό της δολιοφθοράς στο αυτοκίνητό του και δίνουν πολύ μικρή πιθανότητα στην εκδοχή η φωτιά στην Porsche Cayenne του εκδότη να ξέσπασε συνεπεία μηχανικής βλάβης ή διαρροής καυσίμου.

Οι πληροφορίες που ανέφεραν ότι ενδεχομένως το αυτοκίνητο να είχε υποστεί μετατροπή για υγραέριο, συγκέντρωναν μικρές πιθανότητες να επαληθευτούν, αφού όπως σχολίαζαν γνώστες του χώρου του αυτοκινήτου, δεν συνηθίζονται τέτοιες μετατροπές σε τόσο ακριβά αυτοκίνητα. Ωστόσο, ούτως ή άλλως, καθοριστικές απαντήσεις για τη συνέχεια των ερευνών αναμένεται να δώσει το ίδιο το αυτοκίνητο του εκδότη. Οπως έχει διαπιστωθεί ήδη δεν φέρει ίχνη σύγκρουσης, γεγονός που διαψεύδει πληροφορίες που αρχικά είχαν γίνει γνωστές και ήθελαν να είχε προηγηθεί σύγκρουση σε στηθαίο της Αττικής Οδού. Το καμμένο αυτοκίνητο έχει μεταφερθεί σε χώρο των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της Ασφάλειας και οι πραγματογνώμονες θα το εξετάσουν ενδελεχώς. 

Από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε ότι ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου που ανεφλέγη στην Αττική Οδό, λίγα λεπτά πριν από τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης, ήταν η σύζυγος του εκδότη της «Ακρόπολης» στις αστυνομικές αρχές σήμανε συναγερμός. Επί τόπου έσπευσαν κλιμάκια του ΤΕΕΜ (Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών), αλλά και ειδικοί των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων, αναζητώντας κάθε αξιοποιήσιμο στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στη διακρίβωση της αλήθειας. 

Η απανθρακωμένη σορός του Παναγιώτη Μαυρίκου μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ, όπου λίγο αργότερα έφθασε η σύζυγός του. Οι αστυνομικοί είχαν επικοινωνήσει μαζί της όταν διαπίστωσαν ότι το καμμένο αυτοκίνητο ήταν στο όνομά της και εκείνη τούς είχε απαντήσει ότι το οδηγούσε ο σύζυγός της. Ο πρώτος που επιβεβαίωσε ότι ο άνθρωπος που είχε απανθρακωθεί μέσα στο τζιπ ήταν ο εκδότης, ήταν ο δικηγόρος του Αλέξης Κούγιας. Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τη σύζυγο του εκδότη ότι είχε τραυματισθεί σοβαρά και της ζήτησαν να μεταβεί στο ΚΑΤ, αφού δεν ήθελαν να της πουν από το τηλέφωνο ότι ήταν ήδη νεκρός και μάλιστα υπό φρικτές συνθήκες. 









Πώς ξέσπασε η φωτιά
Ολα έγιναν λίγα λεπτά πριν από τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης. Ο 42χρονος Παναγιώτης Μαυρίκος, που είχε βρεθεί πρόσφατα στο επίκεντρο της δημοσιότητας εξαιτίας της εμπλοκής του στο κύκλωμα των «εκβιαστών- δημοσιογράφων» και είχε αφεθεί ελεύθερος υπό όρους, οδηγούσε το αυτοκίνητό του στο ρεύμα της Αττικής Οδού προς Ελευσίνα. Λίγο πριν από την έξοδο που οδηγεί στην εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας, ξαφνικά, το αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εκδότης φαίνεται να αντιλήφθηκε την τελευταία στιγμή ότι κάτι δεν πήγαινε καλά, αφού προσπάθησε να σταματήσει. Εμεινε στην αριστερή λωρίδα και το αυτοκίνητο λαμπάδιασε. 

Αλλοι οδηγοί, όπως φαίνεται στο βίντεο- ντοκουμέντο του protothema.gr έχουν κάνει προσπάθεια να σβήσουν τη φωτιά με πυροσβεστήρες που έχουν στα αυτοκίνητά τους. Οπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο protothema.gr, η Cayenne μέσα στην οποία κάηκε ζωντανός ο Παναγιώτης Μαυρίκος δεν ήταν φρακαρισμένη στο τοιχείο της Αττικής Οδού. Όμως το πολυτελές αυτοκίνητο ήταν κλειδωμένο και δεν ήταν δυνατόν να ανοίξει απ' έξω. Μετά από αγωνιώδεις προσπάθειες, λίγα λεπτά αργότερα καταφέρνουν να σπάσουν το παράθυρο του συνοδηγού. Το αυτοκίνητο λαμπαδιάζει και η φωτιά καίει για τουλάχιστον 15 λεπτά, όπως αναφέρει στο protothema.gr αυτόπτης μάρτυρας.

Περίπου στις 15:15 στο σημείο φτάνουν πρώτα αυτοκίνητα με υπαλλήλους της Αττικής Οδού. Στη συνέχεια έρχονται άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και τελευταίοι φτάνουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής που καταφέρνουν να σβήσουν τη φωτιά. 

Στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών θα σταλεί η σορός του Παναγιώτη Μαυρίκου από το νοσοκομείο ΚΑΤ όπου διακομίστηκε αμέσως μετά το τροχαίο – θρίλερ προκειμένου να διενεργηθεί η νεκροτομή.

Γιατί δεν επετράπη στη σύζυγο και στη μητέρα του να αναγνωρίσουν τη σορό
Σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές η σορός του οδηγού της Porsche είναι πλήρως απαθρακωμένη.
Παρά το γεγονός ότι εκλήθησαν η μητέρα του και η συζυγός του στο νοσοκομείο για έμμεση, ανεπίσημη αναγνώριση του οδηγού του οχήματος, αυτό τελικώς δεν έγινε, καθώς οι ειδικοί εκτίμησαν ότι δεν θα εισέφερε κάτι νέο στη διαδικασία, ενώ θα επιβάρυνε δραματικά τις δύο γυναίκες οι οποίες βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.
Σε ανάλογες περιπτώσεις η αναγνώριση ενός νεκρού από τους οικείους του α’ βαθμού γίνεται ουσιαστικά μέσω της αναγνώρισης αντικειμένων που αυτός έφερε πάνω του.

Αυτό που θα γίνει ενδεχομένως είναι να επιβεβαιωθεί η απανθράκωση ως τελική αιτία θανάτου του Παναγιώτη Μαυρίκου.
Στη συνέχεια θα εξεταστεί  από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής εάν μπορεί να ληφθούν τοξικολογικά και ιστολογικά δείγματα από τη σορό για να γίνουν σχετικές εξετάσεις.

Το βίντεο:


Ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο που δείχνει την Porsche Cayenne του εκδότη της «Ακρόπολης» να τυλίγεται στις φλόγες δημοσιεύει το www.protothema.gr. Είναι λίγο πριν τις 15:00 το μεσημέρι της Πέμπτης στο ρεύμα της Αττικής Οδού προς Ελευσίνα, λίγο πρι την έξοδο που οδηγεί στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας.


Αυτόπτες μάρτυρες έχουν προσπαθήσει να κατασβέσουν τη φωτιά με πυροσβεστήρες που έχουν στα αυτοκίνητά τους. Όπως λένε στο protothema.gr, η Cayenne μέσα στην οποία κάηκε ζωντανός ο Παναγιώτης Μαυρίκος δεν ήταν φρακαρισμένη στο τοιχείο της Αττικής Οδού. Όμως το πολυτελές αυτοκίνητο ήταν κλειδωμένο και δεν ήταν δυνατόν να ανοίξει απ' έξω. 

Οι οδηγοί διερχόμενων αυτοκινήτων που έχουν σταματήσει για να βοηθήσουν, βλέποντας ότι το αυτοκίνητο είναι κλειδωμένο αντιλαμβάνονται ότι μέσα στο αυτοκίνητο πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον ο οδηγός του και προσπαθούν να σβήσουν τη φωτιά. Ορισμένοι προσπαθούν με τους μικρούς πυροσβεστήρες που έχουν στα αυτοκίνητά τους, όμως η φωτιά δεν σβήνει. 

Στη συνέχεια, περίπου στις 15:00 το μεσημέρι καταφέρνουν να σπάσουν το παράθυρο του συνοδηγού. Φωνάζουν αν είναι κάποιος μέσα αλλά δεν παίρνουν απάντηση...

Το αυτοκίνητο λαμπαδιάζει και η φωτιά καίει για τουλάχιστον 15 λεπτά, όπως αναφέρει στο protothema.gr αυτόπτης μάρτυρας. 

Περίπου στις 15:15 στο σημείο φτάνουν πρώτα αυτοκίνητα με υπαλλήλους της Αττικής Οδού. Στη συνέχεια έρχονται άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας και τελευταίοι φτάνουν οι άνδρες της Πυροσβεστικής που καταφέρνουν να σβήσουν τη φωτιά. Είναι όμως αργά για τον Παναγιώτη Μαυρίκο. Ο εκδότης της εφημερίδας «Ακρόπολη» έχει βρει τραγικό θάνατο μέσα στην  Porsche Cayenne που οδηγούσε. Είναι πλήρως απανθρακωμένος.



Ένα ακόμη συκλονιστικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι καθ' όλη τη διάρκεια της πυρκαγιάς στο πολυτελές τζιπ τα αυτοκίνητα συνεχίζουν να κινούνται δίπλα στο ακινητοποιημένο Cayenne... Λίγοι διερχόμενοι οδηγοί που υποψιάζονται ότι στο φλεγόμενο όχημα ενδεχομέως να βρίσκεται κάποιος επιβάτης έχουν σταματήσει. Δεν καταφέρνουν όμως να βοηθήσουν τον άτυχο Παναγιώτη Μαυρίκο. Ο εκδότης της «Ακρόπολης» βρήκε φρικτό θάνατο καθώς απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητό του. 

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο:


πηγές Τα ΝΕΑ, Το πρώτο Θέμα
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.