Τηλεφωνικό διάλογο του 2012, μεταξύ του εκδότη του Πρώτου Θέματος και του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού, αποκαλύπτει το zougla.gr. Η αναφορά στο πρόσωπο του νυν πρωθυπουργού. Πώς απαντούν οι εμπλεκόμενοι.
Διάλογος Καραμήτσου-Μαρινάκη με αναφορές σε Τσίπρα *Τα 30 βιβλία του «γιατρού»
Τηλεφωνική συνομιλία που υποστηρίζει ότι είναι μεταξύ του εκδότη της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» Τάσου Καραμήτσου και του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη παρουσιάζει το zougla.gr.
Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους (η οποία κατεγράφη από τον«υπερκοριό» της ΕΥΠ), γίνεται αναφορά στον πρωθυπουργό ΑλέξηςΤσίπρα, εν μέσω διαλόγου για αποστολή 30 τόμων «βιβλίων», για συναλλαγή της οποίας το περιεχόμενο παραμένει άγνωστο προς το παρόν.
Συγκεκριμένα ο Τάσος Καραμήτσος καλεί τηλεφωνικώς τον Μαρινάκη και του ανακοινώνει ότι τα τριάντα πρώτα «βιβλία» εκ μέρους του φίλου του «γιατρού» είναι έτοιμα, προκειμένου να του τα αποστείλει για να δοθούν εκεί που πρέπει.
Ο Β. Μαρινάκης ρωτά: «Τριάντα βιβλία για τον Τσίπρα;», για να απαντήσει ο Τ. Καραμήτσος «μμμ, όχι, λέω ο γιατρός ο φίλος μου» κι αμέσως μετά αναφέρεται στη συναλλαγή, θέλοντας να πληροφορηθεί τις απαιτήσεις του αποστολέα των «βιβλίων».
Σύμφωνα με το zoogla.gr, η κουβέντα μεταξύ των δύο γίνεται κατά τη διάρκεια του Ιουνίου του 2012, περίοδο κατά την οποία διεξήχθησαν εκλογές, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καθίσταται ισχυρός, καταλαμβάνοντας τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Ανδρέας Βγενόπουλος ανακοινώνοντας τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε και στην οποία εμπλέκεται η Βασιλική Θάνου, μίλησε για «βιβλία» στα οποία ζητήθηκε να μπουν χρήματα. Οπως είπε χαρακτηριστικά του ζητήθηκε να ακολουθήσει τη «διαδικασία του βιβλίου». Να τοποθετήσει χαρτονομίσματα εντός ενός βιβλίου και να το παραδώσει. «Στη συγκεκριμένη διαδικασία μού ζητήθηκε βιβλιοθήκη, δηλαδή ένας μεγάλος αριθμός βιβλίων».
Αναλυτικά η συνομιλία:
Τάσος Καραμήτσος (Τ.Κ.)
Βαγγέλης Μαρινάκης (Β.Μ.)
Τ.Κ: Έλα
Β.Μ: Έλα τι γίνεται;
Τ.Κ: Καλά εσύ;
Β.Μ: Πώς πάει;
Τ.Κ: Κοιτάμε εδώ, το πώς το λένε, κοιτάμε τι γίνεται εδώ, πανηγύρια γίνονται. Πανηγύρια γίνονται γενικώς με τον Τσίπρα, με το ένα, με το άλλο κ.τ.λ.
Β.Μ: Τι έγινε;
Τ.Κ: Αυτά είναι 30 βιβλία αρχικά από το παιδί αυτό και μετά θα συνεχιστεί. 30 είναι όμως τώρα, θα σου τα στείλω αυτά τα 30 βιβλία, δεν είναι ok;
Β.Μ: 30 βιβλία για τον Τσίπρα;
Τ.Κ: Μμμ, όχι, λέω ο γιατρός ο φίλος μου...
Β.Μ: Α ναι, εντάξει, ok.
Τ.Κ: Ξέρεις αυτό το πράγμα, έχει μια ροή αυτός, 30 βιβλία, 40, 50.
Β.Μ: Και πες μου τι θέλει.
Τ.Κ: Εντάξει θα σας τα πούμε μετά αυτά, αλλά τώρα πού να τα στείλω, που τα 'χω;
Β.Μ: Ας έρθουν επάνω λοιπόν εδώ πέρα, στο γραφείο.
Τ.Κ: Στο γραφείο;
Β.Μ: Στο σπίτι;
Τ.Κ: Στο σπίτι, άμα τα δώσω στη Σούλα δηλαδή πειράζει;
Β.Μ: Ναι, ναι, όχι, όχι, δεν πειράζει. Στο σπίτι μου.
Τ.Κ: Εγώ θα τα πάω στη Σούλα σε μισή ώρα.
Β.Μ: Ναι, ναι, τι άλλο εσύ;
Τ.Κ: Ε, τίποτα, εδώ.
Β.Μ: Το βράδυ πού θα είσαι;
Τ.Κ: Εδώ θα πάω κοντά, θα είμαι σε ένα επαγγελματικό, σφύρα μου, θα τελειώσω από κει.
Β.Μ: Εντάξει;
Τ.Κ: Εντάξει, ok. Έγινε.
Απαντώντας o Τάσος Καραμήτσος κάνει λόγο για «φιλική συνομιλία του 2012».
«Μια φιλική συνομιλία του 2012 για να μπουν βιβλία ως προσφορές σε μια νέα -υπό έκδοση τότε- εφημερίδα παρουσιάζεται με απίστευτη δόση φαντασίας σαν ύποπτη "συναλλαγή"», υποστηρίζει.
«Είναι προφανές πως μόνο στο μυαλό του "ρεπόρτερ" αυτή η φιλική συμβολή, ενός ειδικού σε θέματα Τύπου για την εμπορική ενίσχυση μιας νέας εφημερίδας, θα μπορούσε να πάρει αυτή την "ερμηνεία"».

ΠΑΕ Ολυμπιακός: Προσφεύγει στη δικαιοσύνη ο Β. Μαρινάκης

«Για άλλη μια φορά η αποσπασματική χρήση υποκλαπεισών τηλεφωνικών συνομιλιών από συγκεκριμένα κέντρα συμφερόντων καταλήγει σε σκόπιμη παραποίηση του περιεχομένου τους προκειμένου να κατασκευαστούν "παραμύθια για αγρίους" με πολλή λάσπη και ψέματα. Η φαιδρότητα της ιστορίας δεν επιδέχεται καν διάψευσης, απλώς προκαλεί θυμηδία σε όποιον τη διαβάσει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός.
«Η χρήση και αναπαραγωγή μάλιστα ηχητικού υλικού από ερευνώμενη δικογραφία εκθέτει τους δικαστικούς και εισαγγελικούς λειτουργούς που χειρίστηκαν και χειρίζονται την υπόθεση και καταδεικνύει τη σκοπιμότητα της μεθοδευμένης άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου.
Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα προσφύγει για μια ακόμη φορά ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, όπως έχει πράξει σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν και έχει δικαιωθεί, προκειμένου να λογοδοτήσουν για μια ακόμη φορά ο κ. Αλαφούζος, ο κ. Θωμαίδης και ο "γνωστός" κ. Τριανταφυλλόπουλος».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.