Τον Μάιο του 2014 το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης συμμετείχε στο δημοψήφισμα ενάντια στην παραχώρηση του Νερού σε πολυεθνικές. Τότε, 218.000 άνθρωποι, το 98% όσων συμμετείχαν, ψήφισαν ενάντια στο ξεπούλημα της ΕΥΑΘ.
Στην υλοποίηση του δημοψηφίσματος αυτού –το 1ο δημοψήφισμα μετά τη χούντα- συμμετείχαν ενεργά 2000 περίπου εθελοντές από τη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων και πολλά μέλη του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης, που εξ’ αρχής στηρίζει τον αγώνα ενάντια στην πώληση του νερού.  Για μας στο ΚΙΑ το νερό, όπως και η υγεία, είναι και θα είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Είναι κοινή κτήση όλων και δεν πωλείται! Έκτοτε, παρά τις προσπάθειες κυβέρνησης και δανειστών για την υπερίσχυση του δόγματος ΤΙΝΑ (There Is No Alternative) της Θάτσερ, η Θεσσαλονίκη δεν άλλαξε γνώμη...
Τελευταία, με την επικείμενη ένταξη της ΕΥΑΘ στο Υπερ-ταμείο δημοσιοποιήθηκαν προθέσεις παραχώρησης της διαχείρισης των δικτύων ύδρευσης σε ιδιώτες και μάλιστα στις πολυεθνικές εκείνες που πολλές πόλεις της Ευρώπης εξεδίωξαν, κρίνοντας την εμπειρία ιδιωτικοποίησης ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ για το δημόσιο συμφέρον. Πριν λοιπόν οι φήμες  γίνουν βεβαιότητες, πριν οι καταστροφικές προθέσεις υλοποιηθούν, πριν οι μετοχές της ΕΥΑΘ πουληθούν, το ΚΙΑ απευθύνει κάλεσμα στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης για την υπεράσπιση του νερού.
Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε ποσοστά παραχώρησης.
Το ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ.

Καλούμε όλους τους πολίτες πού συνετέλεσαν στη διαμόρφωση του μεγαλειώδους κινήματος και στη νίκη του δημοψηφίσματος εναντίον της ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υπηρεσίας διαχείρισης του νερού σε συντονισμό, ώστε να μην ανατραπεί η νίκη. Το 98% της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης ψήφισε ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού.
Ας ξεκινήσουμε με μια πρώτη συνάντηση όλων των ανθρώπων και συλλογικοτήτων που συνέδραμαν στο κίνημα ενάντια στα σχέδια μετατροπής ενός δημόσιου αγαθού σε ιδιωτικό εμπόρευμα. Το 98% των πολιτών δεν μπορεί παρά να νικήσει.
Για να συντονίσουμε τις ενέργειές μας καλούμε σε συνάντηση στην ΕΔΟΘ τη Δευτέρα 13/6/2016 στις 7:30 το απόγευμα.

Αυτό το ΟΧΙ δε θα επιτρέψουμε να γίνει ΝΑΙ
ΤΟ ΝΕΡΟ ΘΑ ΣΩΘΕΙ – ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ



Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.