Ξεκίνησαν οι αιτήσεις συμμετοχής στο ΕΣΠΑ και θα διαρκέσουν αποκλειστικά μέχρι τις 29/7 


Για πρώτη χρονιά, από την 1η Σεπτεμβρίου 2016 έως 31 Ιουλίου 2017, πρόκειται να λειτουργήσει ΚΔΑΠ στη Θέρμη, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται στην οδό Μανδρίτσα 2, προσφέροντας δημιουργικές ώρες σε παιδιά ηλικίας 5 έως 12 ετών.
Στα παιδιά θα παρέχονται προετοιμασία μαθημάτων, εικαστικά εργαστήρια, χορός μοντέρνος και παραδοσιακοί, πληροφορική και προετοιμασία για ECDL για παιδιά 8-12 ετών, μουσικοκινητική αγωγή, ζωγραφική – σχέδιο.
Το ΚΔΑΠ στο 2ο Δ.Σ. Θέρμης δεν έχει πάρει ακόμη κωδικό στον ενδεικτικό κατάλογο φορέων της ΕΕΤΑΑ. Οι ωφελούμενοι μπορούν να υποβάλουν την αίτηση τους και τέλος Αυγούστου να έρθουν να κάνουν την εγγραφή τους, αφού λάβουν το voucher.
Η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα αλλά και η εξυπηρέτηση των εργαζόμενων γονέων, αποτελούν το σκοπό της λειτουργίας των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών.
Στόχος και σκοπός του ΚΔΑΠ είναι να έχουν όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας, πρόσβαση σε χώρους δημιουργίας κοντά στην οικογένεια, το σπίτι, τη γειτονιά, να συναναστρέφονται με συνομηλίκους και να καθοδηγούνται από εξειδικευμένο προσωπικό σε δράσεις που τα κάνουν χαρούμενα, ταιριάζουν στην ηλικία τους και αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους.
Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής συνεχίζεται με σκοπό να ενισχυθούν αυτές οι δομές κοινωνικής και οικογενειακής προστασίας και να εξασφαλισθούν και άλλοι χώροι Δημιουργικής Απασχόλησης που θα καλύψουν την ανάγκη για φροντίδα και πρόνοια των παιδιών και των γονέων του δήμου Θέρμης.
Τα ΚΔΑΠ του Δήμου Θέρμης είναι οι χώροι που τα παιδιά συναντιούνται και συναναστρέφονται με φίλους και συμμαθητές, σε ένα περιβάλλον χαράς, δημιουργίας, διασκέδασης, φροντίδας και μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες αναπτύσσουν και εξελίσσουν τις ικανότητες και τα ταλέντα τους.
Στα ΚΔΑΠ τα παιδιά αξιοποιούν τον ελεύθερο χρόνο τους μέσα από οργανωμένες ομάδες με δράσεις όπως καλλιτεχνικά εργαστήρια, κατασκευές και κουκλοθέατρο, μουσικοκινητική αγωγή, μοντέρνο χορό, γυμναστική θεατρικό παιχνίδι, και εργαστήρια πληροφορικής και οι γονείς εξυπηρετούνται στις ανάγκες της καθημερινότητάς τους έχοντας στη διάθεσή τους ένα δημιουργικό & ασφαλή χώρο παραμονής των παιδιών τους.
Σε καμία περίπτωση τα παιδιά δεν είναι υποχρεωμένα να παρακολουθούν καθημερινά το πρόγραμμα αλλά μπορούν να προσαρμόσουν την προσέλευσή τους ανάλογα με τον ελεύθερο χρόνο τους και αφού λάβουν υπόψη τους το ωρολόγιο πρόγραμμα της δομής.

Το ωράριο λειτουργίας των ΚΔΑΠ είναι από 14:00 έως 18:00μμ και από 18:00 μμ έως 22:00 μμ, ενώ κατά τις διακοπές Χριστουγέννων, Πάσχα και όλο το Καλοκαίρι το ωράριο λειτουργίας είναι από 07:30 πμ έως 15:30 μμ, εξυπηρετώντας με αυτό τον τρόπο τις εργαζόμενες και άνεργες μητέρες.
Οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν μέσω ΕΣΠΑ στο πλαίσιο του προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής»
Για να έχουν το δικαίωμα εγγραφής των παιδιών τους δωρεάν μέσω ΕΣΠΑ, οι μητέρες πρέπει να αποκτήσουν voucher (αξία τοποθέτησης) υποβάλλοντας αίτηση συμμετοχής στην ΕΕΤΑΑ και αποστέλλοντας τα σχετικά δικαιολογητικά.
Εφόσον οι μητέρες δεν ενταχθούν στο πρόγραμμα μέσω ΕΣΠΑ, υπάρχει η δυνατότητα συμμετοχής παιδιών με την καταβολή μηνιαίου χαμηλού χρηματικού ποσού.

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2016-2017, τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Δήμου Θέρμης, πρόκειται να λειτουργήσουν ΚΔΑΠ στα εξής σχολεία:
·         ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ
·         ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΥΣΙΟΥ
·         2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΡΜΗΣ
·         2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΔΙΑΣ
·         2Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΡΙΛΟΦΟΥ
·          
ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ στο ΕΣΠΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΑΡΚΕΣΟΥΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ έως 29.7.2016
Για πληροφορίες για το πρόγραμμα και υποστήριξη στην υποβολή αίτησης, μπορείτε να απευθυνθείτε στην οδό Απ. Ταβάκη 28, 1ος όροφος.. Τηλ επικ: 2310 466 555 & 2310 466 133 ή στα γραφεία του ΝΠΔΔ ατον Τρίλοφο, 2392330213, 214, 217.
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα, ελεύθερες επαγγελματίες και άνεργες,, καθώς και άνδρες στους οποίους έχει παραχωρηθεί με δικαστική απόφαση η επιμέλεια των παιδιών τους και εκείνοι που βρίσκονται σε χηρεία των οποίων το οικογενειακό εισόδημα έχει ως εξής: για μητέρες έως 2 παιδιών έως 27.000 €,  3 παιδιών έως 30.000 €, 4 παιδιών έως 33.000 € και μητέρες 5 παιδιών και άνω έως 36.000 €
Τα απαραίτητα διακιολογητικά αναφέρονται αναλυτικά στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑΑ  www.eetaa.gr και του ΝΠΔΔ Θέρμης www.socialthermi.gov.gr
Το προσωπικό  του ΝΠΔΔ Δήμου Θέρμης, θα παρέχει στους γονείς συμβουλευτική υποστήριξη (έλεγχος δικαιολογητικών, υποβολή αιτήσεων κλπ)  έως 29/7/2016 καθημερινά από  8:00 έως 15:00 στα εξής σημεία:
·         Για την περιοχή Μίκρας στη Κοινότητα Τριλόφου, τηλ. 23923 30213 & 214
·         Για την περιοχή Ν. Ρυσίου, στο Δημοτικό Σχολείο Ρυσίου, τηλ. 23920 73557
·         Για την περιοχή Βασιλικών, στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Βασιλικών, τηλ. 23960 22397

·         Για την περιοχή Θέρμης, στην οδό Απ. Ταβάκη 28, 1ος όροφος, τηλ. 2310 466555 & 2310 466133
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.