Στην πρόσκληση για την Τακτική Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Ιουλίου 2016 ημέρα Παρασκευή, ώρα 11.00, στα γραφεία της Εταιρίας στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης, ο εκκαθαριστής μεταξύ άλλων στα θέματα θέτει και “απαλλαγή του Ειδικού Εκκαθαριστή και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης”.

Αναλυτικά η πρόσκληση όπως δημοσιεύτηκε στη σελίδα της ΕΛΒΟ:

“Των Μετόχων της Ανωνύμου Εταιρίας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΑΒΕ» σε Τακτική Γενική Συνέλευση.
Σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό και μετά από σχετική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ειδικού εκκαθαριστού υπό την επωνυμία «ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ», καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Α.Β.Ε. σε Τακτική Γενική Συνέλευση, που θα γίνει στις 29.07.2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 11 π.μ., στα γραφεία της στη Βιομηχανική Περιοχή Θεσσαλονίκης, για ν’ αποφασίσουν επί των παρακάτω θεμάτων :

Θέματα Ημερήσιας Διατάξεως :
  1. Υποβολή προς έγκριση των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 01.01.2013 – 31.12.2013, ήτοι, το Ισολογισμό, την Κατάσταση Αποτελεσμάτων καθώς και το σχετικό Προσάρτημα, μετά της επ’ αυτών εκθέσεως των Ελεγκτών.
  2. Απαλλαγή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσεως 01.01.2013 – 31.12.2013.
  3. Υποβολή προς έγκριση των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 01.01.2014 – 16.02.2014, ήτοι, τον Ισολογισμό, την Κατάσταση Αποτελεσμάτων καθώς και το σχετικό Προσάρτημα, μετά της επ’ αυτών εκθέσεως των Ελεγκτών.
  4. Υποβολή προς έγκριση του Ισολογισμού έναρξης Εκκαθάρισης της 17ης Φεβρουαρίου 2014 και απαλλαγή του εκκαθαριστή και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης.
  5. Υποβολή προς έγκριση των οικονομικών καταστάσεων της χρήσης 17.02.2014 – 16.02.2015, ήτοι, τον Ισολογισμό, την Κατάσταση Αποτελεσμάτων καθώς και το σχετικό Προσάρτημα, μετά των επ’ αυτών εκθέσεως διαχείρισης της Εκκαθάρισης και των Ελεγκτών.
  6. Απαλλαγή του Ειδικού Εκκαθαριστής και των ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσεως 17.02.2014 – 16.02.2015.
  7. Διάφορα.


Οι κ.κ. Μέτοχοι, για να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό, πρέπει να καταθέσουν τις μετοχές τους με απόδειξη στο Ταμείο της Εταιρίας, ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων ή σε οποιαδήποτε από τις αναγνωρισμένες Ανώνυμες Τραπεζικές Εταιρίες στην Ελλάδα και να υποβάλλουν τις σχετικές αποδείξεις καταθέσεως μετοχών, καθώς και τα πληρεξούσιά τους στην Εταιρία πέντε (5) ημέρες τουλάχιστον πριν από την ημερομηνία συνεδριάσεως της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης”.

Να σημειώσουμε πως όσο η ΕΛΒΟ παραμένει στο καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης δεν μπορεί να έχει δοσοληψίες με πελάτες, ούτε καν με υποψήφιους πελάτες. Οι εργαζόμενοι παραμένουν εδώ και επτά μήνες απλήρωτοι και το μόνο που ακούν στις συναντήσεις του έχει το Σωματείο Εργαζομένων με ανθρώπους του Υπουργείου Οικονομικών είναι πως η εταιρία θα ιδιωτικοποιηθεί.

Δηλαδή, κανείς από το Υπουργείο δε διδάχτηκε τίποτα από το αποτυχημένο πείραμα της ιδιωτικοποιήσεις από τον όμιλό Μυτιληναίου, όπου από εκεί και έπειτα η εταιρία βρίσκεται στη σημερινή κατάσταση.

Οπως και δεν υπάρχει καμία ενημέρωση για το πότε θα εκταμιευτούν τα 7.2 εκατομμύρια ευρώ για την ΕΛΒΟ τα οποία είχαν εκδικαστεί και η απόφαση ήταν να δοθούν στην εταιρία.

Το μόνο μέλημα του εκκαθαριστή, με τον οποίο είχε ανανεωθεί η σύμβαση, ενώ θα μπορούσε να γίνει αντικατάσταση με εκκαθαριστή που θα όριζε το κράτος, είναι να μη έχει ευθύνες.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.