Τον αγώνα της ζωής του έδωσε ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 10.000 ανοικτού νερού με 1.52.59.8. Τον ίδιο ακριβώς χρόνο έκανε και ο Ολλανδός, Φέρι Βέερμαν, ο οποίος πήρε το χρυσό μετάλλιο. Οι κριτές χρειάστηκαν τη βοήθεια του «φώτο - φίνις» και πέρασε αρκετός χρόνος μέχρι να αποφασίσουν ποιος από τους δύο αθλητές θα αναδειχθεί χρυσός Ολυμπιονίκης.

Ο κορυφαίος Ελληνας κολυμβητής όλων των εποχών, σε ηλικία 36 ετών, πέτυχε έναν άθλο. Ανέβηκε στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων, στον τελευταίο αγώνα της ζωής του. Ο κολυμβητής είχε δηλώσει ότι αυτός θα ήταν ο τελευταίος αγώνας της καριέρας του και φρόντισε να είναι ο καλύτερος. Με μία εντυπωσιακή αντεπίθεση στα τελευταία μέτρα κατάφερε να φτάσει τους προπορευόμενους και επιστρατεύοντας τις τελευταίες του δυνάμεις προηγήθηκε. Ο Ολλανδός, όμως, Φέρι Βέερμαν τον πλησίασε και πρόλαβε να ακουμπήσει πρώτος την ηλεκτρονική πλακέτα παρόλο που ο Ελληνας πρωταθλητής προπορευόταν.

«Στα τελευταία μέτρα είπα στον εαυτό μου: δώσε ότι έχεις και δεν έχεις. Είχα κλείσει τα μάτια και πήγαινα μηχανικά», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση.

Ο 36χρονος πρωταθλητής αποκάλυψε ότι είχε κουραστεί πάρα πολύ και γι΄αυτό έφτασε «με ανάποδο» χέρι στον τερματισμό.

«Δεν μπορούσα να φανταστώ τον εαυτό μου στο βάθρο. Αρχισα να το σκέφτομαι στα τελευταία 100 μέτρα. Το ολυμπιακό μετάλλιο ήταν για εμένα το απωθημένο τόσων χρόνων. Αυτό ήταν το όνειρό μου και ύστερα από πέντε ολυμπιακές διοργανώσεις, το κατάφερα. Η δεύτερη θέση είναι σαν πρώτη. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερο φινάλε για την καριέρα μου», υπογράμμισε ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος αφιέρωσε το μετάλλιο στον προπονητή του, Νίκο Γέμελο, στη σύζυγό του και σε όλους όσοι τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια.

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος Μαρκ Αντουάν Ολιβιέ με χρόνο 1.53.02. Τον ίδιο χρόνο με τον τρίτο έκανε και ο Κινέζος Ζου Λιτζούν.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Μεγάλος αθλητής και άνθρωπος ο Γιαννιώτης.
    Είμαστε περήφανοι για αυτόν.
    Κέρδισε το Στοίχημα στον τελευταίο αγώνα της ζωής του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.