Σε κοινή αποστολή  βρίσκονται οι δύο "εκλεκτοί" γείτονές μας (Τουρκαλβανοί) όπως διαπιστώνει οποιοσδήποτε γνώστης της κατάστασης που διαμορφώνεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
Και οι δύο γνωρίζοντας την πίεση που δέχεται η Ελλάδα από τους δανειστές - τοκογλύφους σχετικά με το κλείσιμο της 2ης αξιολόγησης αλλά και το θέμα της διευθέτησης του χρέους εντείνουν τις προσπάθειές τους ώστε να επωφεληθούν.Σπεκουλάρουν αλλά και προκαλούν δημιουργώντας συνθήκες αποσταθεροποίησης.

Θέμα σημαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας θέτει ο Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας στην 7η συνάντηση κορυφής Βοσπόρου για τη διεθνή οικονομική συνεργασία,  βρήκε την ευκαιρία να κατηγορήσει την Κύπρο λέγοντας ότι «χωρίς να ντρέπονται συμμετέχουν στις συνόδους της ΕΕ με σημαία που περιλαμβάνει ολόκληρη την Κύπρο. Δεν μπορείτε να έχετε τέτοια σημαία εκεί υπάρχει και μια "ΤΔΒΚ". Εσείς είστε η ελληνοκυπριακή διοίκηση νότιας Κύπρου. Στο Βορρά υπάρχει τουρκική δημοκρατία αυτό θα το βλέπετε. Είναι αγένεια. Έτσι ή αλλιώς αυτό θα το καταλάβουν και θα το μάθουν».

Θέλουν και 18 ελληνικά νησιά

Και σα να μην έφτανε τόση προκλητικότητα με τις δηλώσεις Ερντογάν στη δημιουργία κλίματος έντασης ήρθε να προστεθεί και η δήλωση – κατηγορία του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου (αρχηγού της αντιπολίτευσης στην Τουρκία) εναντίον του Ερντογάν που τον εγκαλεί γιατί δεν επεμβαίνει, όπως είπε, για να πάρει από την Ελλάδα 18 βραχονησίδες οι οποίες είναι τουρκικές.
Θέμα τσαμουριάς ξαναθέτει ο Ράμα στη Γερμανία

Οι Αλβανοί  βάζουν θέμα "τσαμουριάς".

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα αναφέρεται για μία ακόμη φορά στην αποκαλούμενη "Τσαμουριά". Παράλληλα, μιλώντας στη DW, εκφράζει την αισιοδοξία του για την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση της διευθύντριας ευρωπαϊκών προγραμμάτων της DW, Άντελχαιντ Φάιλκε, ο Έντι Ράμα αναφέρει τα εξής: «Μιλάμε για ένα ζήτημα που αφορά ένα τμήμα του αλβανικού πληθυσμού, το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως και ο υπόλοιπος αλβανικός πληθυσμός σε σχέση με το ελληνικό κράτος. Σε αυτό το κομμάτι του πληθυσμού πρέπει να αναγνωριστεί το δικαίωμα να κινείται ελεύθερα στην Ελλάδα. Δικαίως αισθάνεται ότι έχει υποστεί διακρίσεις αυτό το κομμάτι του πληθυσμού, καθώς υπήρξε αδράνεια στην επίλυση του ζητήματος, η οποία κατά την άποψή μας πρέπει να τερματιστεί. Είμαστε πεπεισμένοι, ότι αυτό το ζήτημα δεν πρέπει να διαταράξει τις σχέσεις με την Ελλάδα, αλλά αντίθετα πρέπει να ενισχύσει τις καλές σχέσεις με τον ελληνικό λαό και το ελληνικό κράτος. Γιατί είμαστε γείτονες και επομένως είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε μαζί».

Θέτει και ζήτημα δημοκρατίας στην Ελλάδα

Και το δικαιολογεί με το ότι απαγορεύτηκε σε ένα αλβανό δημοσιογράφο να μεταβεί στην Ήπειρο αφού χαρακτηρίστικε από την ελληνική κυβέρνηση ως ανεπιθύμητο πρόσωπο.

Σε ερώτηση της διευθύντριας ευρωπαϊκών προγραμμάτων της DW, εάν ο ίδιος έχει αναλάβει κάποια βήματα ή έχει συνομιλήσει με τον έλληνα πρωθυπουργό για το ζήτημα αυτό, ο Έντι Ράμα απαντά τα εξής: «Οι συζητήσεις συνεχίζονται. Σίγουρα δεν είναι εύκολο, αλλά δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι στον 21ο αιώνα στην Ευρώπη υπάρχει η περίπτωση του δημοσιογράφου Μάρτιν Μέμαι, ο οποίος, μόνο και μόνο επειδή πήγε μία φορά στην Ελλάδα και έκανε ρεπορτάζ στην περιοχή, όπου παλαιότερα διέμεναν Αλβανοί, έχει χαρακτηριστεί ανεπιθύμητο πρόσωπο και του έχει απαγορευθεί εδώ και τέσσερα χρόνια η είσοδος στη χώρα. Μία γειτονική χώρα που είναι μέλος της ΕΕ, μία χώρα στην οποία έγιναν δεκτοί εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί. Μία χώρα που λαός της βοήθησε τους Αλβανούς σε δύσκολους καιρούς και αντίστοιχα είχαμε βοηθήσει κι εμείς τον λαό της σε δύσκολους καιρούς».
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.