Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο συγκεντρωμένο πλήθος στο χριστουγεννιάτικο παζάρι στο Βερολίνο με εννέα νεκρούς και τουλάχιστον 50 τραυματίες. Σύμφωνα με διεθνή Μέσα ενημέρωσης σχεδόν τρεις ώρες μετά την επίθεση το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη ενώ στα χέρια των γερμανικών αστυνομικών αρχών βρίσκεται και ένας ύποπτος για συμμετοχή στην επίθεση.

Νωρίτερα το φορτηγό του δράστη ή των δραστών, καθώς υπήρχαν πληροφορίες ότι επέβαιναν περισσότεροι από ένας, έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου που βρισκόταν στο κέντρο του Βερολίνου και συγκεκριμένα στο χριστουγεννιάτικο παζάρι που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στην Breitscheidplatz κοντά στη λεωφόρο Kurfuerstendamm.

Η επίθεση στο Βερολίνο θυμίζει έντονα το τρομοκρατικό χτύπημα που σημειώθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας τον περασμένο Ιούλιο, με ακριβώς τον ίδιο τρόπο.

Μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι εκπρόσωπος της Αστυνομίας δήλωσε ότι "πιθανότατα πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια".

Σύμφωνα με όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο CNNi "δεν είμαι ειδικός, αυτό όμως που μπορώ να σας πω είναι ότι το φορτηγό κινείτο με περίπου 40 μίλια την ώρα (64 χλμ.) και δεν φάνηκε να φρενάρει καθόλου".

Όπως τόνισε επίσης μιλώντας στο CNNi ο αρχισυντάκτης της Bild, Julian Reichelt: «αυτή η αγορά είναι πάντα γεμάτη τέτοιες ημέρες του χρόνου. Έτσι συνέβαινε και σήμερα. Θα ήταν ιδανικός στόχος για μια επίθεση, αν κάποιος επέλεγε να χτυπήσει το Βερολίνο. Όπως προκύπτει από τις μαρτυρίες, πρόκειται για περιστατικό που παραπέμπει στην επίθεση που σημειώθηκε στη Νίκαια της Γαλλίας».

Συνελήφθη ο οδηγός, νεκρός ο συνεπιβάτης

Σύμφωνα με τη Bild, ο οδηγός του φορτηγού δράστης κατάφερε να ξεφύγει εκμεταλλευόμενος τον πανικό που ακολούθησε, ωστόσο συνελήφθη περίπου μία ώρα μετά το χτύπημα, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο τηλεοπτικό δίκτυο Ν24. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι στο φορτηγό επέβαινε και δεύτερο άτομο το οποίο σκοτώθηκε κατά την επίθεση.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.