Σε προβοκάτσια αποδίδουν οι Πούτιν και Ερντογάν τη δολοφονία τουπρεσβευτή της Ρωσίας στην Άγκυρα.
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία των δύο προέδρων που έγινε αμέσως μετά την δολοφονία φαίνεται ότι βρίσκονται σε ίδια γραμμή που μάλλον  φέρνει πλησιέστερα τις ηγεσίες των δύο χωρών.

Στόχος της δολοφονίας, όπως εξήγησε σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του ο Ερντογάν, ήταν να πληγεί η εξομάλυνση των διμερών σχέσεων, και πρόσθεσε ότι συμφώνησαν με τον Πούτιν πως η συνεργασία της Άγκυρας με τη Μόσχα και η αμοιβαία αλληλεγγύη αντίθετα θα ενισχυθούν στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών αντιμετώπισης της τρομοκρατίας.

Για τον αρχηγό του τουρκικού κράτους, η συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες όσον αφορά την απομάκρυνση των αμάχων από το Χαλέπι της Συρίας αποδεικνύει την αμοιβαία αλληλεγγύη.

Η σχέση Τουρκίας-Ρωσίας είναι σημαντική τόσο για την τουρκική κυβέρνηση όσο και για την περιοχή, συμπλήρωσε και τόνισε προς όσους θέλουν να την πλήξουν πως δεν θα το επιτύχουν.

Ο Ρώσος πρόεδρος  Βλαντιμίρ Πούτιν επίσης χαρακτήρισε τη δολοφονία «ανοικτή προβοκάτσια» κατά της συνεργασίας με τη Μόσχα τονίζοντας ότι η επίθεση κατά του Ρώσου πρέσβη αποτελεί ταυτόχρονα και επίθεση κατά του τουρκικού λαού.

Άρα μετά βεβαιότητας μπορούμε να εικάσουμε πως η δολοφονία μάλλον αντικειμενικά αναβαθμίζει το ρόλο της Τουρκίας στο Συριακό ζήτημα και δημιουργεί συνθήκες καλύτερης συνεργασίας με τη Ρωσία.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.