του ακτιβιστή

Μια και   η τελευταία μέρα του χρόνου προσφέρεται για απολογισμούς και αναπολήσεις, όπως φυσικά και για πλάνα και σχεδιασμούς για την από δώ και πέρα πορεία του καθενός μας, θα σταθούμε σε μια τελευταία "ειδοποίηση" που λάβαμε μέσω του αστυνομικού τμήματος Ν. Επιβατών για ανάρτησή μας του περασμένου Νοεμβρίου.

Πριν φτάσουμε στις πρόσφατες συστάσεις, να υπενθμίσουμε πως και "πιέσεις" κατά καιρούς δεχτήκαμε, και απειλές με μηνύσεις αλλά και μηνυτήριες αναφορές υποβλήθηκαν σε βάρος της ιστοσελίδας του "ακτιβιστή" και του διαχειριστή της.

Στα πλαίσια λοιπόν των καθηκόντων ενημέρωσης και πληροφόρησης, που έχουμε από χρόνια αναλάβει και για τα οποία χαίρουμε της εκτίμησης των συμπολιτών μας, όπως αυτή αποτυπώνεται στην επισκεψιμότητα του "ακτιβιστή", όταν τέθηκε - επίσημα σε συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Θερμαϊκού - το ζήτημα εγκατάστασης και άλλης μιας κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην Αγία Τριάδα αναδείξαμε το θέμα με μια ανάρτηση (εδώ) και με φωτορεπορτάζ από την οικοδομή που στήθηκε. Μάλιστα απαθανατίσαμε και το συνεργείο που συμπτωματικά εκείνη την ώρα την εγκαθιστούσε.

Δεν ακολουθήσαμε τις "πολεμικού" τύπου τοποθετήσεις μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και ιδιαίτερα του δημοτικού συμβούλου Γιάννη Καλλονά που καυτηρίασε με ιδιαίτερη δριμύτητα την ενέργεια αυτή των εταιριών κινητής τηλεφωνίας, ούτε επικαλεστήκαμε την νομιμότητα ή όχι της εγκατάστασης, αλλά αναφέραμε απόψεις Αγιατριαδιωτών που αναστατώθηκαν βλέποντας τον χωροταξικό σχεδιασμό τοποθέτησης των κεραιοσυστημάτων που βρίσκονται γύρω αλλά και σε πολύ μικρή απόσταση από το Δημοτικό σχολείο του χωριού, που επί χρόνια "βομβαρδίζεται" από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.

Έτσι εκπλαγήκαμε όταν παραμονές γιορτών κληθήκαμε από υπαστυνόμο του τμήματος Ν. Επιβατών, για να γίνουμε αποδέκτες των παραπόνων κυρίας (ιδιοκτήτου της οικοδομής στην οποία εγκαταστάθηκε η νέα κεραία) και να μας γίνουν συστάσεις γιατί σύμφωνα με το έγγραφο που μας διαβάστηκε φωτογραφίσαμε και αναρτίσαμε στο διαδίκτυο το σπίτι της και ότι δέχεται απειλές για την νόμιμη κεραία WIND που έχει τοποθετηθεί.

Κατανούμε την αγωνία της να σταματήσει οποιαδήποτε συζήτηση για το καμουφλαρισμένο κεραιοσύστημα που δέχτηκε να τοποθετηθεί στην ταράτσα της οικοδομής της, που ανεξάρτητα αν είναι με άδεια ή όχι επιβαρύνει με ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία το χωριό και ιδιαίτερα τους μικρούς μαθητές του σχολείου.

Απορούμε γιατί τα παράπονά της δεν στράφηκαν εναντίον του γνωστού της δημοτικού συμβούλου που έθεσε το θέμα αλλά εναντίον του ακτιβιστή που ανάρτησε την φωτο με την κεραία.

Και για το δια ταύτα της ιστορίας:

Δεν πρόκειται να περιορίσουμε την ενημερωτική διάσταση του ακτιβιστή, όσες "πιέσεις" κι αν δεχθούμε. Όπως φυσικά και την έκφραση άποψης και θέσης για τα κοινωνικά, πολιτικά, τοπικά προβλήματα που ταλανίζουν την πατρίδα αλλά και τον τόπο μας.  Και ακόμη να γνωρίζουν οι φίλοι και οι "φίλοι" μας πως ο ακτιβιστής δεν είναι απλά μια ενημερωτική ιστοσελίδα αλλά η έκφραση ενεργών πολιτών και κινημάτων. Και έτσι θα παραμείνει.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !!!



Σχετικές αναρτήσεις:

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.