Ένα ενδιαφέρον και διαφωτιστικό ρεπορτάζ παρακολουθήσαμε στην εκπομπή ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ της ΕΤ3 σχετικά με το φλέγον θέμα του βιολογικού σταθμού του Μεσημερίου.
Το πρόβλημα ξεδίπλωσαν για τους τηλεθεατές ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Μαυρομάτης που υπεραμύνθηκε την άποψη ότι θα πρέπει να γίνει όπως έχει αποφασιστεί το έργο, ενώ από την πλευρά των κατοίκων που αντιτίθενται μίλησαν ο γνωστός τραγουδιστής Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Χάρης Αμμανατίδης και άλλοι δημότες.
Ως γνωστόν κάτοικοι από το Μεσημέρι, που κατοικούν στην περιοχή «Αμπελότοπος», κι ανάμεσά τους ο γνωστός καλλιτέχνης Δημήτρης Ζερβουδάκης, αντιδρούν στην κατασκευή του Εργοστασίου Επεξεργασίας Λυμάτων δίπλα ακριβώς στα σπίτια τους. Ασφαλώς θα υποβαθμίσει την περιοχή  όπως δήλωσαν στην ρεπόρτερ και, αν το έργο γίνει, θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους που πολλοί ακόμα τα χρωστούν στις τράπεζες.
Να σημειωθεί πως άποψη των κατοίκων που διαφωνούν είναι πως θα αποβεί σαφώς φθηνότερη και χωρίς περιβαλλοντικές επιπτώσεις η ένωση του Μεσημερίου με τον αποχετευτικό αγωγό που μέσω της Επανομής καταλήγει στο βιολογικό σταθμό του Αγγελοχωρίου. Τη θέση του διατύπωσε και ο δημοτικός σύμβουλος της Συμπολιτείας (η οποία είναι αντίθετη με τη συγκεκριμένη λύση της πλειοψηφίας) κ. Γιάννης Τσακμάκας.
Αντίθετος ο δήμαρχος ισχυρίζεται ότι θα είναι δαπανηρότερη αυτή η λύση καθώς θα απαιτήσει κατασκευή οκτώ αντλιοστασίων.
Να σημειώσουμε πως ίσως να είναι εκτός αντικειμένου οποιαδήποτε αντιπαράθεση για το έργο αφού με αριθμό πρωτοκόλλου 304/20-1-2017 έγγραφο της η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, που υπογράφεται από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, αποφάσισε ότι το έργο “Αποχέτευση και Επεξεργασία Λυμάτων Οικισμού Μεσημερίου Δημοτικής Ενότητας Επανομής Δήμου Θερμαϊκού”, δεν μπορεί να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ. 

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

3 comments:

  1. Τον ταπώσανε τον Δήμαρχο!!!! Άλλα τον ρωτούσανε, άλλα απαντούσε!!! Η μπάλα στην κερκίδα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχεις δίκαιο σε σχέση με αυτό που λες ότι η αντιπαράθεση είναι άνευ αντικειμένου -το ανέφερε και ο Αμανατίδης με το έγγραφο που διάβασε- αλλά εάν υπογράψει ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τότε το έργο θα μπορεί κάποια στιγμή να υλοποιηθεί στο συγκεκριμένο σημείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Μαυρομάτης λέει ότι υπάρχουν όλες οι εγκρίσεις και θα υποβάλει την πρόταση στην περιφέρεια. Οι κάτοικοι λένε ότι λέει ψέματα. Για να δούμε ποιος θα εκτεθεί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.