του ακτιβιστή

" Μαυρομάτης - Πήραμε το ΚΑΠΠΑ, είναι δικό μας. Το ΚΑΠΠΑ είναι δικό μας. 
                            Παρακαλούσα εγώ στην αίθουσα "πάρτε το"  και δεν το παίρνατε ...
 Τσαμασλής -     Γιατί δεν το λειτουργείτε; Πότε θα το λειτουργήσετε;
 Μαυρομάτης -   Κάντε υπομονή - κάντε υπομονή !! Υπομονή θα κάνετε. Το πως θα το                                                   λειτουργήσουμε. Πως θα το κάνουμε. Είμαστε διοίκηση."

Η παραπάνω στιχομυθία είναι αυτούσια μεταφερμένη από απομαγνητοφώνηση της ειδικής συνεδρίασης του απολογισμού Πεπραγμένων της διοίκησης Θερμαϊκού για το έτος 2016.
Το ΚΑΠΠΑ ως γνωστόν είναι το στολίδι του Δήμου Θερμαϊκού (κατά τα λεγόμενα όλων των δημάρχων της τελευταίας δωδεκαετίας) που την πρόσφατη περίοδο προσομοιάζει με νεκρή πολιτεία. 
Ένα συγκρότημα 55 στρεμμάτων με εγκαταστάσεις κλειστού γυμναστηρίου, κολυμβητηρίου, 28 ξενώνων, αμφιθεάτρου, μαρίνας ελλιμενισμού μικρών σκαφών,γραφείων διοίκησης, ρεστοράν κλπ) αναμένει τον χρόνο επανακκίνησής του.
Έργα σταματημένα, κολυμβητήριο σε αδράνεια τα τελευταία τρία χρόνια, ρεστοράν με νυχτερίδες κι αράχνες, κλειστό γυμναστήριο σε πλήρη υπολειτουργία, μαρίνα που δεν μπορείς καν να την αποκαλείς έτσι και ένα περιβάλλοντα χώρο που περνάει από διάφορες κατά καιρούς φάσεις (χαβούζα, σταθμός μεταφόρτωσης απορριμμάτων, αποκατάσταση κλπ).
Το ΚΑΠΠΑ πράγματι επέστρεψε ως ιδιοκτησία στην δήμο Θερμαϊκού τον Ιανουάριο του '15.
Αναδημοσιεύουμε την τότε δήλωση του δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη:
«Η διαφάνεια και η νομιμότητα είναι καθοριστικής σημασίας για τη διοίκηση του δήμου Θερμαϊκού. Η επιστροφή του ΚΑΠΠΑ στην ιδιοκτησία του δήμου θα δώσει νέα δυναμική σε ένα σχέδιο που ξεκίνησε φιλόδοξα, αλλά δεν ολοκληρώθηκε. Στόχος μας είναι η πλήρης αξιοποίηση ενός αθλητικού , πολιτιστικού και κοινωνικού Κέντρου που είναι απαραίτητο για τα άτομα με αναπηρία ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και για τους πολίτες του Θερμαϊκού. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το ΚΑΠΠΑ μπορεί να εξελιχθεί σε δημιουργικό κύτταρο για την περιοχή, με ακτινοβολία σε ολόκληρο το δήμο Θερμαϊκού».


Σήμερα, δύο χρόνια μετά το ΚΑΠΠΑ θεωρείται ένα ακόμα περιουσιακό στοιχείο του δήμου που μαραζώνει. Η διοίκηση σ' αυτά τα δύο χρόνια δεν φάνηκε να κάνει κάτι.
Επειδή εδώ στον ακτιβιστή γνωρίζουμε πως από τότε βολιδοσκοπείτο η πιθανότητα να δοθεί σε επενδυτή προς αξιοποίηση για χρήση τουριστικών κι αθλητικών σκοπών  - και με δεδομένη την αδυναμία του δήμου να επωμισθεί εξ' ολοκλήρου τη λειτουργία του - ρωτάμε τη διοίκηση:

Δεν θα έπρεπε ήδη να είχε δρομολογηθεί η διαδικασία αξιοποίησης του συγκροτήματος επ' ωφελεία των κατοίκων;
Θα υπάρξει διαγωνισμός ώστε να επαναλειτουργήσει και να δημιουργήσει μια νέα δυναμική ανάπτυξης για τον τόπο;
Θα λειτουργήσει με ευθύνη κάποιας δημοτικής επιχείρησης;


Σχετική αρθρογραφία:

Στην κυριότητα του Δήμου Θερμαϊκού το ΚΑΠΠΑ - Ερωτήματα που προκύπτουν ...

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.