Στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στον όμιλο επιχειρηματικότητας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, οι μαθητές του Γενικού Λυκείου δημιουργούν τη δική τους εταιρία και κατανοούν τα στάδια λειτουργίας της. Μέσα από τη βιωματική αυτή εμπειρία, μαθαίνουν πως μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κλίσεις και τα ταλέντα τους για να στήσουν και να λειτουργήσουν σωστά την επιχείρησή τους. Δουλεύοντας ως εταιρεία, οι μαθητές διενεργούν εκλογές, εκλέγουν τους διευθυντές τους, μαθαίνουν τις αρμοδιότητες των διαφόρων τμημάτων μίας επιχείρησης, επιλέγουν το προϊόν που θα κατασκευάσουν και συντάσσουν το επιχειρηματικό σχέδιο της εταιρίας, ενώ παράγουν και πωλούν το προϊόν τους, μαθαίνοντας τεχνικές πωλήσεων.

Τη φετινή χρονιά, οι μαθητές  κατασκευάζουν ένα μοντέλο αστικού κήπου, το οποίο θα βασίζεται στην ενυδρειοπονία. Η ενυδρειοπονία είναι μια συμβιωτική άλλα και βιώσιμη μέθοδος ψαριών και λαχανικών, η οποία συνδυάζει την ιχθυοκαλλιέργεια με την υδροπονία. Τα ψάρια παράγουν απόβλητα και αμμωνία. Με την κυκλοφορία όμως του νερού και με την βοήθεια των βακτηρίων που αναπτύσσονται στο υπόστρωμα και στις ρίζες των φυτών, τα απόβλητα μετατρέπονται από τοξικά σε ωφέλιμα θρεπτικά συστατικά για τα φυτά, ενώ και το νερό της δεξαμενής γίνεται βιώσιμο για τα ψάρια.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες από τη δράση των μαθητών στο ιστολόγιο (blog) του Γενικού Λυκείου.

Ο όμιλος επιχειρηματικότητας του σχολείου, θα λάβει μέρος στην Εμπορική Μαθητική Έκθεση 2017, που διοργανώνει το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, στο Mediterranean Cosmos (Κόκκινη Πλατεία, επίπεδο 0), από τις 09:30 έως τις 15:00.


Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.