Αλγεινότατη εντύπωση στους διαδηλωτές και όχι μόνο, έκανε η παρουσία δύο γνωστών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, του Νίκου Παυλίδη και του Νίκου Γιάγκου, πίσω ακριβώς από τις ειδικές αστυνομικές δυνάμεις στην διάρκεια αγωνιστικής κινητοποίησης στις 6/3 πολιτών στην περιοχή Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά, κατά την οποία διαμαρτύροντο για την εγκατάσταση σταθμού μεταφόρτωσης απορριμάτων, τον οποίον εγκαινίαζε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.
Το γεγονός, που επιβεβαιώνεται αδιάψευστα και με φωτογραφικό υλικό, προκάλεσε όχι μόνο αγανάκτηση και οργή στους διαδηλωτές αλλά και μεγάλα ερωτηματικά για τον ρόλο αυτών των στελεχών σε σχέση με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου στέλεχος της ΛΑ.Ε, πρώην Βουλευτής και Αντιπρόεδρος της Βουλής με επιστολή της στον Υπουργό Δημόσιας Τάξης ζήτησε από το πρωί διευκρινίσεις και απαντήσεις σε εύλογα ερωτήματα.


ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Πρώην Βουλευτής και Γ΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής
Εγνατίας 75 ,4ος όροφος
Τηλ-Φαξ :2310271321
Θεσσαλονίκη 9/3/2017

Προς τον κύριο Υπουργό Δημόσιας Τάξης

Κύριε Υπουργέ

Προχθές 6 Μαρτίου 2017 και κατά την διάρκεια αγωνιστικής κινητοποίησης των κατοίκων της περιοχής Ευκαρπίας του Δήμου Παύλου Μελά, όλοι εμείς που ήμασταν στην κινητοποίηση, διαπιστώσαμε με έκπληξη, ότι πίσω ακριβώς από τις παρατεταγμένες αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονταν δύο στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (οι κύριοι Νικόλαος Παυλίδης και Νικόλαος Γιάγκος) οι οποίοι παρακολουθούσαν την όλη διαδικασία.

Εύλογα λοιπόν θέλω να σας θέσω τα παρακάτω ερωτήματα:

Με ποια αρμοδιότητα θεσμικού χαρακτήρα τα παραπάνω στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονταν στο συγκεκριμένο χώρο ?

Επειδή κατά την αντίληψη των παρευρισκομένων διαδηλωτών, τα ως άνω στελέχη έδιναν οδηγίες στους αξιωματικούς της Αστυνομίας, ρωτάμε με ποια ακριβώς ιδιότητα προέβησαν σε αυτή την ενέργεια και για ποιον ακριβώς λόγο οι αξιωματικοί της Αστυνομίας δέχτηκαν κομματικά στελέχη πίσω από τις παρατεταγμένες δυνάμεις τους και πολλώ δε μάλλον ανέχτηκαν τη λήψη εντολών από πρόσωπα χωρίς καμία σχετική ιδιότητα και εξουσία.

Είναι δυνατόν η Ελληνική Αστυνομία να επιτρέπει τη δημιουργία εντυπώσεων κατά τις οποίες η ίδια δέχεται εντολές από κομματικά στελέχη;

Αληθεύουν οι φήμες κατά τις οποίες ,ο ένας εξ αυτών ( ο Νικόλαος Παυλίδης ) συνηθίζει να συμμετέχει σε συσκέψεις των αξιωματικών της Ασφαλείας Θεσσαλονίκης ή είναι ανυπόστατες; Κι αν αληθεύουν, με ποιον άραγε ρόλο και κυρίως βάσει ποιας ιδιότητάς του συμμετέχει εκεί;

Κύριε Υπουργέ, επειδή θεωρώ ότι εάν τα παραπάνω ερωτήματα στέκουν ,υπάρχει σοβαρή θεσμική εκτροπή, απαιτώ να διερευνήσετε τα παραπάνω και να απαντηθούν τα ερωτήματά μου .

Υ.Γ. Προς επιβεβαίωση των γραφέντων υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό που είναι στην διάθεσή σας εφ όσον ζητηθεί.

Με τιμή

Χαραλαμπίδου Δέσποινα πρώην Βουλευτής και Γ Αντιπρόεδρος της Βουλής.

Ο Ν. Παυλιδης ομολογεί τον απαράδεκτο ρόλο του

Και ενώ όλοι ανέμεναν μια απάντηση από τον Ν. Τόσκα για το ρόλο των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, η απάντηση ήρθε από τον Νίκο Παυλίδη με μια κυνική ομολογία που άφησε τους πάντες εμβρόντητους.
Ο Νίκος Παυλίδης αποκαλύπτει με δήλωσή του οτι είναι ειδικός σύμβουλος του Ν. Τόσκα για ζητήματα “διαχείρισης κρίσεων” (!!!) και ομολογει προκλητικά ότι με αυτήν την ιδιότητα βρισκόταν πίσω από τις ειδικές δυνάμεις της Αστυνομίας σε μια ειρηνική διαμαρτυρία κατοίκων της Ευκαρπίας!
Τα ζητήματα δημοκρατικής τάξης που ανακύπτουν από αυτήν την απάντηση είναι πελώρια.
Κατ’αρχάς ο Ν. Παυλιδης δεν μας εξηγεί την ιδιότητα που βρέθηκε εκεί ο Νίκος Γιάγκος. Καί αυτός σύμβουλος…;
Δεν μας λέει, επίσης, ο Ν. Παυλίδης πότε διορίσθηκε και με τί προσόντα επελέγη ως ειδικός σύμβουλος του Υπ. Δημόσιας Τάξης για “ζητήματα κρίσεων”.
Το κυριότερο, όμως, είναι: από πού και ως πού ο “ειδικός σύμβουλος” και κατ’επέκταση η προϊσταμένη του αρχή και η κυβέρνηση, έχουν αρχίσει να θεωρούν ως “ζήτημα κρίσης” το δημοκρατικό αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται ειρηνικά, ώστε να χρήζουν ειδικής διαχείρισης με την παρουσία, επιτήρηση και “καθοδήγηση” συμβούλων;
Ώστε αυτό κάνει ο “ειδικός σύμβουλος” Ν. Παυλίδης μαζί με τον Νίκο Γιάγκο;
Σπεύδουν πίσω από τα ΜΑΤ στις κοινωνικές διαμαρτυρίες και “συμβουλεύουν” στην αντιμετώπιση των διαδηλωτών;
Γι’ αυτό και ο Ν. Παυλίδης συμμετέχει στις συσκέψεις της Αστυνομίας;
Για την επιτήρηση και καταστολή ειρηνικών διαδηλωτών;

Ολόκληρη η δήλωση του Ν. Παυλίδη έχει ως εξής:

«Είμαι ειδικός σύμβουλος του κ. Τόσκα επί των ζητημάτων διαχείρισης κρίσεων. Στα εγκαίνια του ΣΜΑ Ευκαρπίας βρέθηκα ακριβώς με αυτή την ιδιότητά μου, όπως και στις συσκέψεις στις οποίες αναφέρεται η κ. Χαραλαμπίδου. Αυτή η ιδιότητά μου είναι γνωστή στους υπεύθυνους της ΕΛΑΣ και στις αστυνομικές δυνάμεις. Αν η κ. Χαραλαμπίδου με ρωτούσε θα της απαντούσα και θα έληγε το ζήτημα. Δικαίωμά της να το κάνει με αυτό τον τρόπο…», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλίδης.
Σχόλιο Ακτιβιστή: Εμείς πλέον δεν έχουμε άλλο τι να ευχηθούμε στα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά την κατρακύλα που έχουν πάρει: Και σε ανώτερα .....
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.