Στη χορήγηση νέων αδειών πωλητών σε λαϊκές αγορές της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης προχωρά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Η προκήρυξη που υπέγραψε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Π.Κ.Μ. κ. Κ.Γιουτίκας, αφορά σε 218 θέσεις πωλητών λαϊκών αγορών, οι οποίες θα αποδοθούν αποκλειστικά σε ανέργους δικαιούχους.

   Συγκεκριμένα, με τη νέα προκήρυξη προβλέπονται: 113 άδειες για πώληση νωπών οπωροκηπευτικών, αβγών και κομμένων ανθέων, 24 άδειες για πώληση νωπών αλιευτικών προϊόντων, 13 για πώληση κατεψυγμένων ειδών αλιείας αλιευμάτων, λαχανικών, σφολιάτας και παρασκευασμάτων ζύμης, 13 για πώληση ειδών κυλικείου, 11 άδειες για πώληση ειδών ένδυσης, νεωτερισμών, φο μπιζού, λευκών ειδών, ψιλικών, καθώς και ειδών υπόδησης και δερμάτινων ειδών, 11 άδειες για πώληση ειδών υαλοπωλείου, πλαστικών με το μέτρο, εκκλησιαστικών ειδών, καθώς και 33 άδειες για πώληση ειδών παντοπωλείου, ξηρών καρπών, μελιού, ζαχαρωδών προϊόντων και τυποποιημένου κομμένου καφέ.

   Κριτήρια: Κάθε φυσικό πρόσωπο που δεν είναι παραγωγός μπορεί να αποκτήσει άδεια επαγγελματία πωλητή λαϊκών αγορών. Η άδεια είναι προσωποπαγής, χορηγείται σε ανέργους για την άσκηση βιοποριστικού επαγγέλματος και μεταξύ αυτών κατά προτεραιότητα με βάση κοινωνικά κριτήρια, σε πρόσωπα που ανήκουν στις ακόλουθες κατηγορίες:

   α) Μέχρι ποσοστό 12% σε άτομα με αναπηρία τουλάχιστον 50% και τυφλούς.

   β) Μέχρι ποσοστό 15% σε πολύτεκνους και τα τέκνα αυτών, καθώς και σε γονείς με τρία παιδιά.

   γ) Μέχρι ποσοστό 5% σε ανάπηρους και θύματα ειρηνικής περιόδου του Ν. 1370 1944.

   δ) Μέχρι ποσοστό 5% σε γονείς ανήλικων τέκνων με αναπηρία και σε γονείς που προστατεύουν άτομα με νοητική αναπηρία, αυτισμό, σύνδρομο down, εγκεφαλική παράλυση, βαριές και πολλαπλές αναπηρίες και πολλαπλές ανάγκες εξάρτησης.

   ε) Μέχρι ποσοστό 5% σε ομογενείς Βορειοοηπειρώτες και ομογενείς παλιννοστούντες.

   στ) Μέχρι ποσοστό 7% σε Έλληνες Ρομά που έχουν εγγραφεί στα δημοτολόγια των Ο.Τ.Α. της χώρας.

   ζ) Μέχρι ποσοστό 5% σε  άτομα απεξαρτημένα από εξαρτησιογόνες ουσίες και άτομα υπό απεξάρτηση.

   Οι υπόλοιπες άδειες χορηγούνται με τη διαδικασία της δημόσιας κλήρωσης της παραγράφου 1 του άρθρου 14 του ΝΒ. 4264/2014 (ΦΕΚ 118 Α΄/15-05-2014), στην οποία μετέχουν όσοι έχουν υποβάλει αίτηση και είναι άνεργοι, παρουσία τριμελούς επιτροπής, με πρόεδρο δικαστικό. Η ίδια κλήρωση διενεργείται και όταν ο αριθμός των προσώπων τα οποία έχουν προτεραιότητα κατά κατηγορία, υπερβαίνει τον αριθμό των αδειών που αναλογεί σε κάθε κατηγορία προσώπων.

   Δικαιολογητικά: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν την αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά αυτοπροσώπως ή με εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο ή ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στην αρμόδια Αρχή: Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Τμήμα Οργάνωσης και Λειτουργίας Λαϊκών Αγορών (26ης Οκτωβρίου 64, 546-27 Θεσσαλονίκη. 2ο1 όροφος), εντός είκοσι (20) εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση της προκήρυξης. Μετά την πάροδο της προθεσμίας οι αιτήσεις δε θα γίνονται δεκτές.

   Το κείμενο της προκήρυξης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.