του ακτιβιστή

Μαλλιά κουβάρια στην Τουριστική Εταιρία Θερμαϊκού (ΤΕΘ).
Η ΤΕΘ είναι η εταιρία που από την ίδρυσή της παραμένει η ΑΕ του τίποτα και συνεχίζει την παράδοση των αδρανών και αποτυχημένων Προέδρων, αρχήςγενομένης από αυτούς της διοίκησης Αλεξανδρή έως του παντελώς αποτυχημένου σημερινού Ιωσήφ Μισαλέμη. Του οποίου οι πολιτικές συμπεριφορές χαρακτηρίζονται από γνωρίζοντες συναδέλφους του, ως αυτές ακροβάτη που προσπαθεί επί χρόνια να ισορροπήσει αενάως σε διαμετρικά απέναντι στύλους. Ζογκλέρ; ισορροπιστής; κλόουν; Δεν ξέρω ειλικρινά πως λέγονται ανάλογοι χαρακτήρες στο τσίρκο.

Ήδη από σήμερα ξεκίνησε ένα γαϊτανάκι στο fb κυρίως από νέους φίλους του ( ή και νέους πολιτικούς του συνοδοιπόρους; ) που βάλουν εναντίον δύο νέων (υποτίθεται, γιατί ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η ανάληψη καθηκόντων τους) μελών του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΘ. Θαρρείς πως τα δύο αυτά νέα μέλη έφεραν ή θα φέρουν την καταστροφή στην αδρανοποιημένη και παντελώς αφανή ΤΕΘ. Ή σάμπως είναι οι πρώτες παραιτήσεις που έχουν γίνει και χαλούν την δήθεν "αρμονική" λειτουργία του τίποτα φέρνοντας τα δύο νέα μέλη στην διοίκηση. Να σημειωθεί εδώ πως έχουν υπάρξει συνεχείς και διαδοχικές παραιτήσεις στο όργανο (πάνω από 10 στον αριθμό αν δεν κάνουμε λάθος), λόγω κυρίως διαφωνιών με τον νεποτικό χαρακτήρα των ενεργειών του Προέδρου του. Και δήθεν μας ενόχλησαν τα δύο νέα μέλη.
Αλλού είναι η ουσία αλλά για διαφόρους λόγους πιστεύουμε πως αποκρύπτεται ....
Υπάρχουν σκέψεις ανακατατάξεων σε άτομα που συγκαταλέγονται στους εκλεγμένους της διοίκησης. Και ένα από αυτά είναι και ο Πρόεδρος της ΤΕΘ που ως ένας άλλος γυρολόγος περιέρχεται μεταξύ πολιτικών γραφείων και παραλιακών μαγαζιών αναζητώντας "στέγη" ή παζαρεύοντας ρόλους.
Μάλιστα από μήνες περιφέρει την παραίτησή του τροποποιώντας ανάλογα το σκεπτικό της. Σε άλλους μιλάει για υποβολή της και σε άλλους ότι την έχει ήδη θέσει στην διάθεση του Δημάρχου Γιάννη Μαυρομάτη. Εδώ να θυμήσουμε το ρητό προς εκβιάζοντες με παραιτήσεις πως "οι παραιτήσεις ενίοτε γίνονται αποδεκτές"....
Φαίνεται πως στένεψαν πλέον τα περιθώρια και είναι κοντά στο να πηδήξει από το καράβι. Ιδιαίτερα μετά τις έντονες προστριβές με άλλα εκλεγμένα μέλη της παράταξης. Προστριβές που τον οδήγησαν ακόμα και σε κατάθεση αγωγών εναντίον συνυποψηφίων του που βρίσκονται στην Αντιδημαρχία των Οικονομικών του Δήμου. Μια άλλη μορφή "κράμερ εναντίον κράμερ".
Και φυσικά οι γνωρίζοντες μιλούν για μια ακόμα ανοίκεια πράξη του, καταλογίζοντάς του συμφωνημένη, σκηνοθετημένη και "ντεμέκ" διαφωνία του με τον Τσαμασλή που, καταθέτοντας ερώτηση εκτός ημερησίας διάταξης,  του έδωσε "πάσα" να μιλήσει (από χειρογράφου, άρα προετοιμασμένος) για το ανύπαρκτο έργο της ΤΕΘ στην τελευταία συνεδρίαση. Πράξη που απλά επιβεβαιώνει - όπως λένε -  την όψιμη ταύτισή των δύο μέχρι πρότινος αντιπάλων.
Οι παραπάνω ενέργειες όπως πληροφορούμαστε έχουν εξοργίσει τον Δήμαρχο ο οποίος όμως τηρεί στάση αναμονής.
Τελευταίες πληροφορίες μιλούν και για αίτημα οικονομικού και διαχειριστικού ελέγχου της ΤΕΘ που ετέθη από τα νέα -φερόμενα - μέλη, Ρομπέση και Ματζανάρη - από έναρξη λειτουργίας της έως και σήμερα.

Πάντως η όλη κατάσταση μας δίνει την εντύπωση πως έχει ξεκινήσει η νέα προεκλογική περίοδος με ανακατατάξεις και παρασκηνιακό πόλεμο. Αναμένουμε τις εξελίξεις και προφανώς την επιβεβαίωση του ρεπορτάζ μας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

4 comments:

  1. Ο Μίσα επερίμενε
    την κλάκα την μεγάλη,
    από μερίδα οπαδών
    μα κι΄από ομάδα άλλη

    Μα έπεσε απ΄τα σύννεφα
    σαν έμαθε τα νέα,
    φαντάρο είδε τον Χριστό
    ουχί υποδεκανέα

    «Γιατί βογγάτε ρε παιδιά
    και πάλι την ΤΕΘ χτυπάτε,
    αφήστε με ήσυχο τώρα πια
    τον κάλο μην ζουπάτε

    Ο,τι ήταν να γενεί
    το΄κανα εδώ και τώρα,
    μην σπαταλάτε ενέργεια
    κοστίζει η κιλοβατώρα

    Άντε να δούμε τι θα πει
    ο ακτιβιστής ο μαρτυριάρης,
    που μές΄στο παράπονο κολυμπά
    κ΄ είν΄ μια ζωή γκρινιάρης

    Ορίστε τώρα τι μου κάνει
    στου καθουμένου τα καλά,
    αν και αλήθειες λέει καθαρά
    στα πέρατα του μαχαλά…

    Εγώ λέω-ξελέω μια ζωή
    κι΄ό,τι γουστάρω κάνω,
    λογαριασμό ποτέ δεν έδωσα
    τον Τσαμασλή τον καλοπιάνω !»

    ΟΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα σας,από κριτικές και προσβολές έχουμε χορτάσει....δικαίωμα σας βέβαια να γράφετε και να συκοφαντείτε όποιον θέλετε αλλά μας έχουν κουράσει ανθρωπακια σαν και εσάς...λόγια χωρίς ουσία...!στις επόμενες δημοτικές εκλογες εάν είστε τόσο καλός να βάλετε υποψηφιότητα να σας ψηφίσουμε και να σωθούμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εντόνως μας παρεξήγησε
    η δέκα μηδέν και πέντε,
    εμείς τα γράφουμε απλώς
    δεν είμαστε ο…Αλιέντε

    Τι έχεις στην καρδιά σου εσύ
    κόρη της ΤΕΘ καλή μου,
    εμάς τους έρμους να χτυπάς
    πιστούς του «ανωνύμου»;

    Ανοιξ΄τα μάτια σου και δες
    και τ΄άρθρο διάβασε καλά,
    ποτέ μην παρασύρεσαι
    από κανέναν μπουνταλά

    Μα μιας και το΄πες τώρα πια
    υποψήφιοι να γενούμε,
    τίποτα δεν μας λέει αυτό
    πως δεν θα αεριστούμε

    Παράπονο σ΄έπιασε τρανό
    και ΄δω το λες σε σχόλιο,
    για κάτι τέτοιες σαν και σε
    χρειάζεται εμβόλιο

    Τι θες και αναμιγνύεσαι
    εσύ κυρά μου τώρα,
    ράψ΄το και μη μιλάς
    παιξ΄το καλή σινιόρα

    Άσε τους αναγνώστες ήσυχους
    την δικηγόρο μη μας κάνεις,
    τα ίδια και κάποτ΄ έγραψες
    εδώ και επαυξάνεις

    Και μάλλον θα΄θελες πολλά
    «μπράβο» να δεις γραμμένα,
    να λέμε εμείς ολονυχτίς
    ωσάν παιδιά αναγκασμένα

    Φίμωτρο σε άλλους πια μαντάμ
    να βάλτε προσπαθήστε,
    τέτοια πέννα είναι γι΄αλλού
    κι΄εδώ μόν΄ αδικείστε !

    ΟΛΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μήπως πρέπει να ρωτήσουμε τον Πρόεδρο αν το σημερινό Δ.Σ είναι νόμιμα δημοσιευμένο στο ΓΕΜΗ και στην Δ.Ο.Υ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.