Ένα από τα θεάματα που συνειδητά απέφυγα να παρακολουθήσω στην προ πολλών ετών μου επίσκεψη στην Ισπανία, είναι αυτό των ταυρομαχιών.

Πρόκειται για ένα από τα πιο βάρβαρα θεάματα που φανερώνει με τον αποκαλυπτικότερο τρόπο τα αγριότερα ανθρώπινα ένστικτα.

Υπάρχει ένας συνεχής βασανισμός ενός απροστάτευτου ταύρου που οδηγείται με οικτρό τρόπο στην ταπείνωση και έχει σαν κατάληξή του τον θάνατο. Κι αυτό τη στιγμή που χιλιάδες θεατές, κυριολεκτικά παραληρώντας,απαιτούν με χειροκροτήματα και παραινέσεις προς τους ταυρομάχους την εν ψυχρώ και με βασανιστικό τρόπο θανάτωση του ανυπεράσπιστου ζώου.

Και όλα αυτά με τον ψεύτικο μανδύα της κακώς ενοούμενης παράδοσης και της δήθεν τέχνης.


Σήμερα δυστυχώς βρέθηκα μέσα από ένα βίντεο στην κτηνωδία του ανθρώπινου γένους που συμμετέχουν στο μαρτύριο ενός ταύρου σε πανηγύρι σε μια μικρή πόλη της Ισπανίας κοντά στη Βαλένθια.

Ο ταύρος υποφέρει τα πάνδεινα. Έχουν βάλει φωτιά στα κέρατά του ενώ εκείνος είναι δεμένος σε ένα πάσαλο. Όταν τρομοκρατημένος καταφέρνει να κόψει το σκοινί που ήταν δεμένος δεν επιχειρεί ούτε να επιτεθεί στους βασανιστές του, ούτε να δραπετεύσει.

Προφανώς μπερδεμένος, αλλά και σαφώς αποφασισμένος παίρνει φόρα και πέφτει με το κεφάλι πάνω στον στύλο, τερματίζοντας το μαρτύριό του.

Έλεος συνάνθρωποι .... πόσο "άνθρωποι" (κτήνη) είστε;;;;

Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

1 comments:

  1. Πήγα κι εγώ στην Ισπανία και αρνήθηκα να πάω σε ταυρομαχίες.Οι μισοί εκδρομείς όμως πήγαν,και πανηγύριζαν όταν επέστρεψαν.Αν κυβερνούσα την Ισπανία,θα το καταργούσα αυτό το άγριο έθιμο.Κρίμα που συνεχίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.