Εναέριοι ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών θα γίνουν το Σαββατοκύριακο στον κάμπο της δυτικής Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στην περιοχή των ορυζώνων. Οι δράσεις εντάσσονται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών που υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ η έναρξή τους αποφασίστηκε μετά από την έκδοση σχετικής άδειας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Όπως έγινε γνωστό, θα χρησιμοποιηθεί σκεύασμα που έχει την προβλεπόμενη άδεια του αρμόδιου υπουργείου.

Οι ψεκασμοί θα πραγματοποιηθούν από αέρος με ειδικού τύπου ελικόπτερο και θα καλύψουν συνολικά έκταση 80.000 στρεμμάτων ακατοίκητης έκτασης (ρυζοκαλλιέργειες). Θα πραγματοποιηθεί μία εφαρμογή αεροψεκασμού το Σάββατο 8 Ιουλίου και μία την Κυριακή 9 Ιουλίου 2017, μετά τη δύση του ηλίου, με πτήσεις διάρκειας το ανώτερο έως τρεις (3) ώρες εφόσον υπάρξουν κατάλληλες καιρικές συνθήκες. Σε αντίθετη περίπτωση, οι δράσεις θα υλοποιηθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, μέχρι την ολοκλήρωση ψεκασμού της έκτασης των 80.000 στρεμμάτων.

Για προληπτικούς λόγους επιβάλλεται η ενημέρωση του τοπικού πληθυσμού και η λήψη μέτρων από τις τοπικές Αρχές, ώστε καθ’ όλη τη διάρκεια των ψεκασμών (τρεις ώρες κάθε βράδυ) να μην κυκλοφορούν άνθρωποι και ζώα σε αυτές τις περιοχές. Σε αυτό το πλαίσιο καλούνται και οι τοπικοί αγροτικοί συνεταιρισμοί να ενημερώσουν άμεσα τα μέλη τους, ώστε να λάβουν τα σχετικά μέτρα προστασίας.
Axact

Ακτιβιστής

Μπορείτε να επικοινωνήσετε σχετικά με το παρόν άρθρο ή οτιδήποτε σχετίζεται με την ιστοσελίδα του "ακτιβιστή" ή ακόμη και για άρθρα ή απόψεις σας που επιθυμείτε να δημοσιεύσουμε στο email: chrivanovits@gmail.com

Προσθέσετε το σχόλιό σας:

0 comments:

Παρακαλώ αφήστε το μήνυμά σας. Προσπαθήστε να σχολιάζετε χωρίς προσβλητικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Σχόλια που θα θεωρηθούν συκοφαντικά ή θα περιέχουν βωμολοχίες θα απορρίπτονται.